Behöver jag Soak Bönor innan tillagning Them?

Det finns en viss oenighet huruvida blötläggning bönor innan tillagningen är nödvändig, och det finns säkert några fördelar med blötläggning bönor före tillagning. Det är emellertid inte absolut nödvändigt, men när ett recept efterlyser soaked bönor, bör du ta dig tid att suga dem, eftersom tillagningstiden blir skeva annars. Det finns också några tydliga fördelar med att använda fuktad bönor snarare än torkade dem, som du kanske fundera på när man förbereder böna recept.

Oavsett om du blöt bönor, är det viktigt att tvätta och plocka igenom dem innan använda dem. Annars kan du laga bitar av grus, kvistar och andra föremål från åkern bönor odlades i tillsammans med bönorna. Det bidrar till att skölja bönorna i ett stort durkslag, så att bönorna att sprida ut när du sköljer dem så att du kan plocka ut några främmande föremål. Om du planerar att suga bönor, täcka dem i varmt vatten, byta vatten då och då tills bönorna ha svällt till två gånger sin ursprungliga storlek, du kan även roa bönor över natten. Det främsta skälet till att folk Blötlägg bönor är att skära ner på koktiden. Soaked bönor kock i en bråkdel av den tid som torkade bönor gör, spara energi i matlagning processen tillsammans med tiden. Dessutom, genom att sakta låta bönor fylla med vatten, kommer du att uppmuntra dem att laga mat hela vägen, snarare än matlagning på utsidan medan mitten förblir rått. Soaked bönor är också mindre benägna att falla samman under tillagningen. En del människor tror också att ju längre man kokar bönor, desto mindre näringsvärde som de har, och det är sant att värme skadar några viktiga vitaminer och mineraler, men bönorna kommer fortfarande att vara mycket nyttig. Du bör också koka bönorna långsamt, snarare än kokar dem, för att uppmuntra mild, även laga mat utan att bränna.

Alla ovan nämnda skäl är ganska starka argument för att kunna suga bönor, men det finns en NITARE. Blötläggning hjälper till att bryta ner socker i bönor som kroppen finner svårt att smälta. Dessa socker är roten av gastrointestinala symtom som är vanhedrande förknippas med bönor, och genom att blötlägga bönor innan tillagningen av dem, kan man drastiskt minska de gastrointestinala obehag tillsammans med symtom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.