Vilka är fördelarna med silikon husgeråd?

2000-talet har sett införandet av många redskap silikon kök, säljs ofta i attraktiva ljusa färger. Kockar som används för traditionella trä, gummi, plast eller metall redskap kan undra vad fördelar ligger i produkter som framställs med silikon. Egentligen finns det många fördelar, särskilt som ersättning för antingen gummi spatlar, eller svarvare metall.

Silikon köksredskap har den extrema fördelen att kunna användas vid höga heat. Många tål upp till 400 F. (204,44 C) eller högre. Där du normalt måste ta bort en gummi spatel eller röra genomföra om du gjorde något som godis, kommer du smälter inte köksredskap silikon kök om du lämnar dem i grytan eller pannan för en sekund medan du stänger av din uppmärksamhet någon annanstans. Metall kan också tål höga temperaturer, men vissa metaller kan korrodera när de utsätts för vissa syror. Av detta skäl, är silikon köksredskap i allmänhet ett bättre val.

Dessutom ett silikon redskapen som råkar komma till botten av diskmaskinen under en tvättcykel sannolikt inte kommer att smälta i plast handtag eller gummi genomför kunde. Det är mer hållbart än trä, i de flesta fall och tål ofta disk i diskmaskin. Träslevar, eller ens trä hanteras redskap kan behöva handtvättas att undvika gradvis försämring av trä.

Medan många människor älskar sina gummi spatlar, ett vanligt klagomål med gummi redskap är att de lätt kan ta på fläckar , som sedan mycket svårt att avlägsna. Du har säkert lagt märke här om du någonsin rörde spaghettisås med en gummi sked eller spatel. Silikon köksredskap tenderar att motstå denna typ av färgning eftersom silikonmaterial är mindre porös. Den har därför en längre "liv" än de flesta gummi redskap, och säkerligen de flesta trä dem. Det finns oro som uttryckts av vissa som silikon köksredskap och bakeware är inte säker. Många citera problem med bröstimplantat av silikon i det förflutna som en del av deras resonemang här. Faktiskt mycket av dokumentation om de negativa hälsoeffekterna av silikonimplantat har motbevisats, och läkare har säkert gått tillbaka till att erbjuda dem igen till patienter som ett hållbart alternativ. Det enda problem kan intaget av silikon partiklar med hjälp av redskap silikon kök eller bakeware. Detta scenario är osannolikt. Om inga punkteringar på redskap, är silikon sannolikt att hålla ihop och uthärda bättre än nästan alla material utom för stark metaller som används i bestick.

En del kockar har några invändningar mot bestick silikon kök. Den spatlar för svarvning tunna saker som crepes tenderar att vara lite för tjock ibland, och en del människor föredrar tunnare metall spatlar, särskilt om de behöver skrapa pannan lite att ta bort någonting. Å andra sidan, om du använder nonstick cookware, silikon är ett bra alternativ till metall, eftersom den inte kommer att skrapa nonstick beläggning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.