Vilka är fördelarna med rostfritt stål Köksartiklar?

Rostfritt stål köksredskap är den mest populära köksredskap val av dagens konsument. Det är hållbart, ekonomiskt, lättskött, och användbara i en mängd olika applikationer matlagning. Rostfritt stål har också ett blankt utseende som många konsumenter tycker estetiskt tilltalande.

Rostfritt stål är en legering som består av två eller tre metaller, stål, krom och i vissa fall, nickel. Den krom i legeringen förhindrar eller minskar bildandet av rost i rostfritt stål. Högre kvalitet i rostfritt stål har nickel som en del av legeringen tillsammans med krom. Nickel arbetar med krom för att öka rostfritt stål motståndskraft mot korrosion och rost.

Rostfritt stål är en favorit för många kockar, eftersom det är en icke-reaktiva metaller. Detta innebär att det kan användas för att laga mat med mycket basiska eller sura innehåll utan rostfritt stål reagerar och förändrar smaken och utseendet på maten. Icke-reaktivt Det innebär också att rostfritt stål inte fräter eller grop när det kommer i kontakt med sura eller alkaliska livsmedel. I jämförelse, kokkärl göras med aluminium och gjutjärn som inte är belagda eller anodiserat reagerar med sura eller alkaliska livsmedel.

Rostfritt stål köksredskap är också extremt tålig. Det motstår bucklor, repor och är stark. En varaktighet gör också rostfria köksredskap lätt att rengöra och underhålla. Det finns inga speciella rengöring för rostfria köksredskap som finns för icke-stick och koppar köksredskap. Därför mest rostfritt stål ex kan rengöras med vanlig diskmedel och vatten. En annan orsak många kockar välja köksredskap av rostfritt stål beror på dess effektivitet i Browning och brännande kött. Searing hjälper kött att behålla sin interna fukt, vilket gör det saftigt och mört. Browning hjälper till caramelize köttet, att locka fram smak och färg av den inre socker i köttet.

Browning och brännande livsmedel i rostfritt stål köksredskap också skapar bitar av mat fastnat och resterande olja kvar i botten av pannan kallas "fond". Cooks hälla en vätska, t. ex. vin eller buljong i pan som lossar fond ur pannan. Detta kallas deglazing. Deglazing är grunden för många klassiska såser och gravies, och tycker är en viktig del av smak och rikedomen i dessa såser.

En sak konsumenten bör ha i åtanke när man överväger rostfria köksredskap är att rostfritt stål, för alla sina fördelar, är en dålig ledare av värme. Eftersom överledning av värme är en viktig del av köksredskap prestanda, är rostfritt stål köksredskap vanligtvis görs med koppar eller aluminium kärna och /eller bottenplatta. Koppar och aluminium är mycket effektiva ledare av värme och ger betydligt jämnare fördelning av värme än rostfritt stål ensamt skulle. Konsumenten uppmanas att överväga och köpa endast rostfria köksredskap som är gjord av koppar eller aluminium.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.