Varför skulle jag vilja till köp humant Raised kött?

Med en växande medvetenhet om var deras mat kommer ifrån, är många konsumenter som eggat att köpa humant upp kött och andra animaliska produkter. Eftersom humant upp köttet är dyrare än konventionell kött, vissa människor helt rimligen fråga varför de skulle vilja köpa den dyrare produkt. Det finns flera skäl att välja humana över traditionella animaliska produkter, allt från etik till miljörörelsen. Utbilda dig själv om humant upp kött hjälper dig att göra ett mer välgrundat beslut i affären. Innan djupdykning i det skäl att välja humant upp köttet, det hjälper till att ta en snabb titt på de två grundläggande stilar av djur medvetenhet som råder i många industrialiserade länder. Den första är "traditionella" jordbruk, som ibland är bättre känd som "fabriksuppfödning. " In a fabriksuppfödning situation, djur uthärda ofta brutala, trånga utrymmen, och de behandlas som handelsvaror snarare än individer. Ofta kränkande situationer som de som finns i Koncentrerad foderhanteringssed Operations (CAFOs) är inte bara dåligt för djuren, de är dåliga för miljön. Trånga utrymmen rasen allvarlig sjukdom, och CAFOs ofta inte klarar av volymen av animaliskt avfall, vilket kan leda till allvarliga föroreningsproblem.

På en human gård, är strategin att höja djurens olika. Vanligtvis, men inte alltid, är de djur som fötts upp i mer rymliga förhållanden, med fokus på förebyggande vård för djuren och miljön. På vissa humana gårdar, djur rotera genom åkrar med andra djurarter och växter, i hopp om att skapa en mer hälsosam gårdsmiljön. Djuren får mogna i sin egen takt, och de hanteras försiktigt under hela sin livstid och slaktprocessen. Vissa organisationer erbjuder kött certifieringar som Free Odlad certifiering till jordbruksföretag som bedriver humana jordbruksmetoder. En av de mest uppenbara skäl att välja humant upp kött är naturligtvis etiskt. Många människor som äter kött skulle föredra att äta kött som har tagits upp under trevliga förhållanden, eftersom djur är kännande levande organismer. Vissa djur, t. ex. grisar, har också visat en viss självinsikt, vilket gör att tanken finns i de eländiga förhållanden i en CAFO mycket osmakligt. En annan orsak nämns ofta är viljan att köpa lokalt upp kött . För människor som är intresserade av att träffa sina köttproducenter, är humant upp köttet en kanal för att möta jordbrukare och se förhållandena på en gård första hand. Lokalt upp mat tenderar också att vara generellt bättre för miljön, eftersom det innebär mindre mat miles. Också fördelar lokala ekonomin, genom att hålla utgifterna lokal. En del människor tror också att skonsamt upp köttet har en bättre smak. Detta kan bero på mer balanserade villkor, bl. a. en bred och varierad kost tillsammans med förmågan att spela och motion. Factory hägn kött tenderar att ha en tråkig, enhetlig smak, eftersom djuren utfodras mycket osunda kostvanor och hindras från att leva vanliga liv. Medan det kan vara klyscha att säga att konsumenterna kan "smaka på friheten," de kan smaka på den inverkan som ett djurs diet har på sitt kött.

Slutligen, humant upp kött är oftast bättre för miljön. Eftersom humant upp kött tenderar att växa upp på småbruk finns ett fokus på omsorg om miljön som CAFOs inte har. Eftersom ett mycket mindre antal djur hanteras, kan jordbrukaren processen gödsel ordentligt, hålla marken i gott skick, och tar sig tid att rotera djur och grödor för sund jord. En CAFO, å andra sidan inte har råd med dessa åtgärder, eftersom tusentals djur trånga tar liten plats, generera tusentals ton avfall. Dessa restprodukter hamna i luften, marken och vattnet, vilket leder till allvarliga miljöproblem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.