Vad bör jag tänka på när man köper en skärbräda?

När du köper en skärbräda, bör du överväga en rad faktorer utöver det material som används för att konstruera det. Den stora debatten om trä eller plast får fortsätta att rasa i årtionden, så du kanske vill använda ett annat mätinstrument för att skilja bra från dåligt när det gäller att köpa en skärbräda. Några av de andra faktorer som du bör överväga är storlek, kvaliteten på utförande, funktionalitet och lagringsegenskaper. Det bästa skärbräda i affären skulle vara värdelös om det inte passar på din bänk, till exempel. En övervägande när man köper en skärbräda är funktionaliteten. En kvalitet skärbräda är inte bara en platt bit trä, sten eller plast, men en arbetsyta för att ge en säker, stabil yta för matlagning. Sök efter säkerhetsfunktioner såsom gummerade fötter eller sugkoppar, vilket ger extra säkerhet när hugga eller styckning. Handtag för att ge portabilitet är också bra drag, eftersom en mycket stor skärbräda kan vara krångligt att flytta från plats till plats.

En annan faktor att beakta när man köper en skärbräda är storlek. En skärbräda som är för stor för bänk kan bli instabil under användning. Om styrelsen har gummerade handtag eller sugkoppar hängande över kanten på arbetsytan, en allvarlig olycka kan inträffa. Innan du köper en skärbräda, hjälper det att göra mätningar av disk utrymme eller bord så småningom ockupera. En mindre skärbräda bör räcka för tillfällig grönsaker cut-ups, men köttstyckning kräver ofta en ganska stor minskning yta för att rymma stora nedskärningar av kött eller fågel. Du kanske vill överväga att köpa olika skärbrädor för styckning av kött och grönsaker hugga.

Debatten om det bästa materialet för en skärbräda har inte gett en klar vinnare, så när man köper en skärbräda så kanske du vill höra båda sidorna först. Förespråkare av trä skärbrädor säga att trä är ett mer förlåtande material än plast, vilket innebär att produkter tenderar att hålla bättre och skärande knivar är mindre sannolikt att vara skadad. Plast skärbräda entusiaster säga plast är lättare att STÄDA än trä och ytan är mer hållbart än trä i det långa loppet.

De flesta trä skärbrädor kan inte sättas i diskmaskinen, men de kan vara hand tvättas och desinficeras med blekmedel. Plast skärbrädor kan vanligtvis placeras i en diskmaskin, men de kan också förvränga under stark värme. Medan spåren snidade i trä skärbräda kan hysa skadliga bakterier, yta anses allmänt mycket renare och säkrare. Om du väljer att köpa en trä skärbräda, undvika att låta livsmedel sitta på ytan under långa perioder. Om du väljer en plast skärbräda, hålla en ren, sanerad duk redo att torka av ytan mellan mat prep sessioner.

När du köper en skärbräda, kan beslutet mellan plast, trä eller andra material såsom marmor inte vara lika viktigt som säkerhet, hygien och lagringsegenskaper. Kontrollera att skärbräda passar arbetsytan ordentligt och kan lätt sanerad och förvaras åtskilt från alla föroreningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.