Vad bör jag tänka på när man köper en köttermometer?

En stektermometer är ett mycket användbart kök verktyg. Köpa en köttermometer gör det lättare för dig att se till att köttet lagas ordentligt, avsevärt minskar problemen med överkokt kött eller dåligt tillagat och potentiellt osäkra kött. Det finns flera olika modeller av köttermometer på marknaden, och du kanske fundera på hur du tänker använda en stektermometer när man tänker på vilken modell att köpa. Det är dock viktigt att köpa en köttermometer som är avsedd speciellt för kött.

Allmänna överväganden när man köper en stektermometer bör inbegripa uppförandet. Utslaget av stektermometer bör vara mycket tydlig och lättläst, med en stark glas eller plast täcka, beroende på modell. Du kanske kan hitta en köttermometer som är utformat för att klara imma upp, vilket också är mycket användbart. Du bör också få en köttermometer tillverkad av rostfritt stål, så att det blir lätt att rengöra, och du kanske vill överväga att köpa en stektermometer som tål maskindisk för bästa hygien. Det finns fyra grundläggande stilar i köttermometer: ugn bevis, instant läsa, pop-up, och mikrovågsugn säker. Varje köttermometer är utformad för en specifik användning, och du bör överväga utformningen när man köper en köttermometer. Ugn bevis köttermometer är utformad för att vara kvar i köttet medan det kokar. Många ugn bevis versioner är trådlösa, eller har en lång kabel, så att kocken lämna displayen utanför ugnen. När du köper en stektermometer som ugn bevis, kan du tänka på alternativ såsom en temperatur alarm, eller en trådlös sändare som kan användas för att hålla ett öga på köttet. är en omedelbar läsa termometer tänkt att sättas in i köttet för en snabb temperatur läsning. Denna typ av kött termometer kräver kocken att öppna ugnen, och det kan inte vara kvar i köttet, medan köttet kockar. Några ögonblick läsa termometrar har fysisk sonder, medan andra använder infraröd teknik för att bestämma temperaturen i köttet utan att kontakt. Om du köper en köttermometer som är avsedd för omedelbar läsning användning, kan du överväga en dyrare infraröd modell.

Pop-up kött termometrar är vanligtvis konstruerade för en användning. De kan användas i alla kött, trots att de närmast förknippas med kalkoner. När ett popup-termometer används, dyker ugnen bevis termometern ut när köttet är gjort, visar att det har nått en säker temperatur. Mikrovågsugn säkert kött termometrar är uppenbarligen avsedda att användas i mikrovågsugnar. Kockar som är starkt beroende av mikrovågsugnen som ett kök verktyg, köpa en köttermometer avsedd för mikrovågsugn användning kan vara en bra idé.

Han köpte en köttermometer, är det bra att veta hur man använder den på rätt sätt. En stektermometer bör införas i den tjockaste delen av köttet, men det bör inte få röra benet. Om du är osäker på om en köttermometer har korrekta värden, kan du kalibrera den i kokande vatten. Var medveten om att på hög höjd, kokar vatten vid lägre temperaturer. Rekommenderad säker matlagning temperaturer för kött varierar, men som regel, värme fjäderfä, blandat kött och fläsk till minst 160 grader Fahrenheit (71 grader), och annat kött till 140 grader Fahrenheit (60 grader). Detta är den lägre delen av tröskeln för bakteriell infektion, och om du är orolig köttets säkerhet, bör du använda något högre temperaturer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.