Vad bör jag tänka på när du lagar mat för stora grupper?

Vare sig man tar över köket plikt och mjöl planera för en reträtt eller förbereder en stor måltid för en grupp av människor i ett samhälle händelse eller en pott lyckan i ett hus av tillbedjan, matlagning till stora grupper kan utgöra en utmaning. Lyckligtvis finns det flera saker som kan göras för att bereda större mängder mat och göra arbetet relativt smärtfritt. Här är några tips som hjälper dig att lyckas när du lagar mat för stora grupper.

Ditt ledordet när du lagar mat för stora grupper är hur man ska gå om man vill köpa recept. Lyckligtvis finns det många kokböcker publiceras av kyrkor och andra organisationer som huvudnummer recept som innehåller specifika instruktioner för att skapa måltider kommer att utgöra mer än femtio personer. Det finns också recept av denna typ finns online på många olika platser matlagning. När det är möjligt att hitta recept som omfattas av dina kulinariska kunskaper och är formulerade för att producera tillräckligt med mat för en stor publik, det besparar dig besväret med att omvandla ett recept för att rymma ett större antal människor. Det är dock möjligt att omvandla ett recept för användning vid matlagning för stora grupper. Många recept lämpar sig väl att helt enkelt multiplicera mängden av varje ingrediens så att lagad mat kommer att vara tillräckligt för en större publik. Det bör dock noteras att inte alla recept ska översätta bra. Till exempel kan bröd recept producerar inte önskat resultat om ett mindre recept omvandlas till en större recept. När detta är fallet, vid matlagning i ett antal steg att följa den ursprungliga receptet till punkt och pricka kommer att åstadkomma det önskade resultatet. Den typ av livsmedel som väljs ut skall vara föremål som kan förberedas i förväg. Till exempel kan en spaghetti middag för ett hundratal personer hanteras genom att göra köttfärssås flera dagar i förväg och lagra såsen i en frys. När dagen för kvällsmat anländer, är såsen bort från frysen och placeras i en stor pott att tina upp och sjuda. På samma sätt, skära upp råa grönsaker för en trädgård sallad i samband med spaghetti och placera grönsakerna i kylen flera timmar i förväg. Detta ger tid att koka pasta, förbereda vitlök toast och kasta sallad bara ett par timmar innan kvällsmaten skall börja.

Ett annat tips som hjälper till med matlagning till stora grupper är att använda genvägar så är möjligt. Restaurang leverans butiker ofta mixar som säljs i lösvikt, vilket bidrar till att skära ned på att mäta tid. Stora säckar med strimlad sallad sparar tid när du gör sallad för många människor. I stället för att hugga mat för hand, använda matberedare till tärningar, hacka och finhacka ingredienser. Varje steg som kommer att förkorta förberedelsetiden och fortfarande gör det möjligt att producera en smaklig måltid kommer att ta mycket av huvudvärk av lagar mat för stora grupper.

Matlagning för stora grupper äger rum i ett antal olika inställningar. Underhållande för semester, hosting man för speciella tillfällen eller förbereder förrätter för potlucks ofta krävs tänka i termer av att använda eller omvandla recept för stora grupper. Med lite planering, några förväg arbete, och med lite kreativitet kan uppgiften att laga mat för stora grupper vara relativt smärtfritt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.