Vad är skillnaden mellan vitt Kött och mörkt kött?

Vitt kött och mörkt kött (ibland kallat rött kött) är båda muskelvävnad. Skillnaderna mellan vitt kött och mörkt kött ligga i deras kemiska sammansättning. Vidare hur djuret kan använda varje källa muskler för kött avgör hur ljust eller mörkt det blir. I viss frågan om vitt kött och mörkt kött handlar om färg ensam. Kycklingar och kalkoner, till exempel har både vitt kött och mörkt kött. Brösten hos dem båda ge vitt kött, som gör vingarna. Benen och låren är i allmänhet består av mörkare kött. Du kommer snabbt se denna distinktion inte bära på alla fåglar. Anka till exempel, är nästan alla mörkt kött.

Mycket har att göra med hur musklerna är avsedda för användning. Hos kycklingar och kalkoner, brösten och vingarna inte används mycket. Benen är att eftersom djuren brukar stå på dem, och gå på dem. Därför måste de både vita kött och mörkt kött.

Ankor, å andra sidan göra betydande användning av deras bröstvävnad för att flyga och simning. Som ett resultat av de tenderar att erbjuda mycket mörkare kött. Kycklingar och kalkoner nästan aldrig flyger, men kan göra det om de verkligen måste fly.

muskler som används för snabb rymning, liksom bröstet av en kyckling, kallas snabbt rycka fibrer. De har mindre mängder pigment och förlitar sig främst på tillverkning av kemiska glykogen , em som lagras i muskelvävnaden. För snabbt rycka muskler, gylcogen butiker är större och snabbt nås när en kyckling flyger kringgå fånga.

Muskler som får fortsatt verksamhet, vingar och bröst ankor eller gäss, eller benen på kycklingar kallade långsamt rycka fibrer. För att hålla verksamheten på lämpliga nivåer, musklerna behöver en ständig tillförsel av syre. Myoglobin är ett protein som lagrar syre i muskelceller och har ganska lite av pigment, vilket ger en mörkare färgad muskel.

Glykogen finns i slow-rycka fibrer, och varje djur kan behöva få tillgång till den för att göra en snabb flykt. Mestadels, långsamt rycka fibrer används hela tiden för vandring eller stående, eller i fallet med ankor och gäss, för att flyga och simning. Glykogen förekommer i lägre halter och outnumbered av myoglobin celler.

Andra rött kött djur stå eller gå, med bara en tillfällig "Need for Speed," har en blandning av myoglobin och glykogen. En jordbrukare kan intyga att grisar är fullt kapabla att plötsligt snabba åtgärder som laddas eller flykt. Nötkött, de flesta kor tenderar att gå och stå, men de kan också skynda på för kort tid. Ändå båda djuren inte källor till vitt kött och mörkt kött, eftersom de har mer utdragna än rycka snabbt rycka fibrer.

Folk kan be om jordbruksmetoder, och hur det är möjligt att kasse djur resultaten som snabbt rycka fibrer alls. Djur får aldrig tillgång till snabba ryck fibrer om de tillbringar sina liv i små lådor. Svaret på detta är att begränsa kasse har inte resulterat i någon övergripande genetisk inverkan på dessa djur. De är fortfarande biologiskt programmerade att få snabba och långsamma-rycka muskler. Huruvida detta kommer att förbli beroende av kemiska manipulation av ett djurs genetiska kod eller tidig behandling av djuren. Du kommer att notera att kalvkött, till exempel genom vissa typer av utfodring och inneslutning är nästan vitt kött.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.