Vad är skillnaden mellan vanilj och franska Vanilla?

medan dagens glass entusiaster kan visa vanilj som en mild eller generisk erbjudande, använde det för att anses vara en mycket exotisk smak faktiskt. Eftersom det blev ett populärt val för konsumenterna, blev vanilj standarden bärare av glass familj, tätt följt av choklad och jordgubb. De komplexa smaker som skapats av vaniljstång, en medlem av orkidéfamiljen, var aldrig avsedda att bli en generisk bas, dock. Det finns flera varianter av standarden vanilj smak, inklusive en särskilt rik och krämig sort kallas fransk vanilj. Medan både traditionella vanilj och fransk vanilj glass kan fortfarande användas som en bas för milkshake och andra dessert behandlar, finns det några skillnader mellan dem. Traditionell vanilj smak kommer från frön från en vaniljstång pod, eller åtminstone en syntetisk kemikalie motsvarande kallad vanillin. Franska vanilj är mer av ett ägg vaniljsås före frysning och innehåller äggula till en rikare konsistens.

Traditionell Vanilla Ice cream troligen också att innehålla små fläckar av vaniljstänger, men fransk vanilj är ofta spänd att ta bort dessa fläckar. På grund av äggulor, verkar franska Vanilla Ice cream också en djupare nyans av gult än traditionella Vanilla Ice cream. Franska Vanilla Ice cream ofta ses som krämigare i strukturen än många standard Vanilla Ice cream varumärken, vilket kan vara ett resultat av att börja med en vaniljsås grund i stället för grädde. Det finns ingen skillnad mellan den vanilj som smaktillsats i standard eller franska Vanilla Ice cream. Vaniljbönor ofta destillerad i alkohol för att extrahera deras komplexa smaker, och detta extrakt används ofta istället för naturliga vaniljbönor när de producerar glass i lösvikt. Vissa märken av Vanilla Ice cream har fläckar av verkliga vaniljstång tillfogats under mixningen processen, men deras bidrag till de faktiska smaken kan vara försumbar. Franska Vanilla Ice cream är gjord med samma typ av vanilj, men med en annan bas som innehåller ägg.

Skillnaden mellan vanilj och fransk vanilj är mer uppenbar i doften industrin än glassindustrin. "Franska Vanilla" marknadsförs ofta som en doft åt sig själv, medan en vanlig vanilj doft ofta blandas med andra blommor eller fruktiga dofter att skapa en behaglig hybrid doft för luftrenare och andra luktfritt maskerande produkter. Den franska vanilj doft är allmänt söt och lätt smörig, medan en vanlig vanilj doft är mer blommig och dämpad.

Nästa gång du märker att du njuter av en skål med vanilj eller franska Vanilla Ice cream, försöker få en känsla för alla dess komplexa smaker och texturer. Du kan aldrig se på vanliga gamla Vanilla Ice cream på samma sätt igen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.