Vad är skillnaden mellan mandariner och Tangeriner?

novell om skillnaden mellan mandariner och tangeriner är att medan alla tangeriner är mandariner, inte alla mandariner tangeriner. Tangeriner, kort sagt, en särskild typ av citrusfrukt i mandarin grupp, och du får höra de mandarin gruppering kallad "tangerine grupperingar" i vissa områden i världen. Förutom tangeriner innehåller mandarin gruppen också clementiner, satsumas, Dancy apelsiner, apelsiner och honung, bland annat. Tangeriner är särskilt vanligt odlas och används i USA, där de ibland kallas mandariner, bara att lägga till förväxling mellan mandariner och tangeriner. (Eller mer sannolikt, eftersom mandariner och tangeriner ses omväxlande i vissa delar av USA. )

Mandariner kommer från Citrus reticulata träd, en liten citrus träd hemma i Sydostasien. Trädet i sig är ganska härdig, men frukten är mycket känsliga, växer bara i tropiska subtropiska områden. Mandarin infördes till väst genom staden Tanger i Marocko, vilket gav upphov till namnet "Tangerine", och skapat viss förvirring mellan mandariner och tangeriner i väst, eftersom folk inte förstod att tangerine var helt enkelt en specifik mandarin sorten.

Frukt i mandarin gruppering har en mycket distinkt tjock skorpa som gör dem lätta att skala, speciellt om du börjar runt blomman eller stam slutet av frukten. Det är ofta möjligt att starta peeling och dem glida skalet bort som en handske, till skillnad från andra citrusfrukter, där skalet ibland kämpar för att stanna sitter fast vid frukten, vilket gör peeling mycket svårare.

tangeriner brukar kännetecknas av sin rödaktiga färg, i kontrast till de mer orange toner i andra medlemmarna i mandarin gruppering, och det är ibland nämnts som den definierar skillnaden mellan mandariner och tangeriner av människor som inte är medvetna om att tangeriner mandariner. Människor mest se tangeriner säljs färsk, vanligtvis under vintermånaderna när dessa frukter i säsong. Om du ser konserver tangeriner i butiken, tittar du förmodligen på konserverade satsumas som har felmÀrkta, eftersom satsumas är kända för sin hållbarhet inom konservindustrin processen.

Det finns flera sätt att använda tangeriner och andra frukter från mandarin familjen. Många tycker om att äta dessa frukter ur händerna, eftersom de skal enkelt och segment brukar dra isär med minimal ansträngning. Dessa frukter kan också läggas till fruktsallader, som används i sylt och gelé, mosad i citrus såser, och läggs till bröd och sötsaker. I vissa kulturer är utbyte mandariner för semester en gemensam tradition, med frukt som har behållit sina löv är särskilt lycklig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.