Vad är skillnaden mellan en Tekanna och en Teakettle?

Medan tekannor och teakettles ofta ser väldigt lika, dessa föremål är utformade med olika funktioner i åtanke. En teakettle är särskilt utformad för stovetop användning, så att användaren kan värma vatten till te eller andra ändamål. En tekanna är en behållare för att brygga te som kan eller inte kan vara säkra för användning på en het spis. De flesta kök leverera butiker säljer ett antal olika teakettle och stilar tekanna och maskiner för att möta ett sortiment av behov. En vattenkokare är en pott som skall användas över en eld eller kamin för matlagning. Ordet kommer från latinets catillus , som betyder "en djup tallrik eller pan för matlagning, och historiskt sett varje hushåll hade en vattenkokare, eftersom det var en viktig bit köksgeråd. Olika kulturer härrör också mindre pannor som är speciellt avsedd för kokande vatten som skulle kunna användas för att förbereda teer, tisanes och andra livsmedel, av den 20-talet hade andra typer av matlagning kastruller dykt upp, men det teakettle utstått.

Normalt är en teakettle tillverkad av metall eller tung stengods keramik, eftersom dessa ämnen kan motstå upprepad uppvärmning och nedkylning. Den grundläggande kittel design inkluderar ett lock som kan lyftas att fylla vattenkokare, och en pip för enkel ösa, tillsammans med ett handtag så att grytan kan lyftas eller flyttas. En väl utformad teakettle har ett handtag som förblir svala medan vattenkokaren heaten. Även te kan vara bryggt på ett teakettle flesta reserv vattenkokaren för rent friskt vatten bara. En tekanna kan göras från ett sortiment av material, eftersom den inte har att stå emot värmen från en kamin . Tekannor finns i porslin, keramik, sten, trä, metall och glas. Varmt vatten hälls från en teakettle över tebladen i tekannan så att te kan vara bryggt. Många tekannor inkluderar silar för att brygga lösa teblad, även om vissa kockar föredrar att använda tepåsar för enklare sanering. I vissa kulturer är tekannor utformad för båda stovetop och bryggerier användning, tunga japanska gjutjärn tekannor, till exempel, kan värmas på spisen och användas för att brygga och servera te.

Förutom teakettles konstruerade för stovetop användning del företag gör elektrisk vattenkokare. Vattenkokare kontakten i väggen och snabbt värma deras innehåll med en intern värmeelement. Dessa vattenkokare är mycket mer energieffektiva än traditionella stovetop vattenkokare, även om de kanske inte är så estetiskt tilltalande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.