Vad är skillnaden mellan en Pluot och en Aprium?

Medan passerar en aprikos med ett plommon skapar både pluot och aprium, finns det några små skillnader mellan de två frukter. Några av skillnaderna har att göra med den exakta genetiska konstruktionen av varje hybrid frukt. Det finns också subtila skillnader i utseende och smak pluots och apriums som klart framgår att någon förtrogen med både frukt. Det pluot är en mycket söt frukt, med allmänna form av ett plommon. Huden har ett fläckigt utseende som är ganska unikt. Beroende på vilken variant av pluot kommer färgerna förändras. Sorter som Flavor Royal kommer att ha ett mörkt lila hud, medan Crimson Sweet kommer att ha en röd eller rodnad hud. Det finns ett antal olika varianter av pluots, med de flesta av dem förekommer i butikerna under sommarmånaderna och återstående tillgängliga långt in på hösten.

Skapa pluots innebär att man använder ett omfattande korsningsavelsprogram process för att uppnå den rätta balansen för att producera frukt. En pluot består ungefär av tre delar plommon till en del aprikos. 75% plommon sammansättning hjälper till att förklara det faktum att pluot tenderar att vara sötare än aprium. är Apriums också genmanipulerade frukter. Liksom pluot är aprium också skapas med en eklektisk blandning av plommon och aprikoser. Men är blandningen något annorlunda än pluot. En aprium består av tre delar aprikos till en del plommon. I huvudsak gör detta aprium den exakta motsatsen till det pluot när det gäller sammansättningen av de råvaror som används för att skapa hybrid. Den aprium tenderar också att vara söt, men inte alltid så söt som en del av pluot sorter. Säsongen tillgänglighet är också något kortare än pluot. Medan pluots finns från tidig sommar till den senare delen av hösten, är aprium huvudsakligen finns i juni eller juli.

Av de två hybrider tenderar pluot att vara mer lättillgänglig i många livsmedelsbutiker över hela USA. Men med 2008 var aprium börjar njuta bredare distribution. Med tiden kan aprium uppnå en popularitet som är lika stor som den mer kända pluot.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.