Vad är skillnaden mellan en Cream Puff och en Eclair?

Skillnader mellan en kräm puff och en éclair existerar, och de är inte begränsad till två bakelser med olika former. Formen är dock den mest särskiljande faktorn mellan en kräm puff och en éclair. Grädde puffs tenderar att vara runda, och är ofta skivade öppna, så att Äggröra-like inre delarna av choux bakelse kan skrapas ut, vilket ger mer utrymme för vispgrädde. éclairs är vanligtvis ett avlångt ovala bakverk, och i stället för att skivas i halv, har vispgrädde (eller andra fyllningar) leds in genom ett litet hål i degen.

Andra skillnader mellan en kräm puff och en éclair är av historisk natur. Hänvisningar till grädden puff går tillbaka till slutet av 16th century. Den éclair skulle kunna kallas en ättling till den grädde flåsa och efter maten historiker gjordes inte med någon regelbundenhet fram till omkring slutet 18th century, eller kanske ännu senare. I standard cream puff, är fyllningen nästan alltid vispgrädde, vilket kan innebära en väsentlig skillnad mellan en kräm puff och en éclair. Grädde puffs inte får ha mer toppning än en liten dusch av strösocker. Den éclair Omvänt kan fyllas med antingen vispad grädde eller en mängd custards, eller custards blandat med grädde. Den vanliga éclair är också toppad med smält choklad och ganache. Sorterna med båda. A cream puff och en éclair kan fyllas med vaniljsås, eller antingen kan ha olika smaker med vaniljsås, en blandning av hallonsylt och vispad grädde, eller någon annan läcker fyllning du kan hitta på.

Även en kräm puff och en éclair oftast görs med choux bakelse, finns vissa bar formad munkar som även kan kallas éclairs. Dessa tenderar att göras med Donut smet, och kan ha vaniljsås eller frukt fyllningar ledas in dem innan de toppad med ganache eller lönn glasyr. Normalt flesta bakverk kockar förakt uppmärkning dessa donut imitationer som éclairs och kallar dem "bar" istället. Från en definition synpunkt, att det faktum sådan bar är inte görs från choux bakelse betyder att det inte är en äkta éclair.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.