Vad är skillnaden mellan Cilantro och koriander?

Cilantro, koriander och kinesiska persilja är alla exakt samma sak, vilket innebär att det enkla svaret på denna fråga är att det inte finns någon skillnad mellan koriander och koriander. Dessa olika begrepp används i olika regioner i världen, i Latinamerika, till exempel många människor säger "Cilantro", medan i Mellanöstern och Sydostasien, säger "koriander. " Förresten, medan de flesta människor tror att just den blad av Cilantro smaksättning kan rot, frön och stjälkar också användas. har denna ört har använts i århundraden i köken i många delar av världen, vilket gör det svårt att räkna ut var, exakt, det uppstod. Grekerna var säkert bekanta med koriander, odlar den och använda den i många olika rätter, och i Indien, koriander används en en ayurvedisk ört stöd matsmältningen förutom att användas som en krydda. I Mellanöstern, särskilt i Iran, är koriander tros vara till hjälp för människor som är nervösa eller sömnlös.

Färsk koriander är ljust grön med fjäderlätt, förgrenade blad likt dem av sina släktingar, som omfattar morötter , fänkål och persilja. Denna kulinariska ört är mer formellt kallas Coriandrum sativum , en anspelning på det gamla grekiska ordet för koriander. Frön och stjälkar har en mycket distinkt, pikant smak som kompletterar en rad livsmedel, från burritos till thailändska soppor, och det ofta par mycket bra med Chilipeppar och andra ingredienser kryddig.

Marken ört som säljs i marknaden som koriander faktiskt görs från frön av koriander anläggningen, så vissa människor felaktigt tror att "koriander" avser endast fröet. Många Mellanöstern recept kräver mark koriander och fröna kan också användas helt i betning blandningar och andra rätter, där de ger en syrlig, frisk smak och en krispig konsistens.

>

När du letar efter koriander i butiker, leta efter skarpa ljusa gröna klasar som ser allmänt friska, utan tecken på vissnande, missfärgade blad eller slem. Du kan också växa koriander hemma, fabriken växer mycket bra i containrar eller i den vanliga trädgård, och tenderar att verkligen ta fart. Om du tillåter koriander gå till utsäde, kommer det reseed sig också, om färska växter som du kan jämna snip för färska örter. Växande själv också kan du använda rötter, som ibland kan vara svårt att få.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.