Vad är några rätter som kan göras med fänkål?

Fänkål har en distinkt anis smak som är ett utmärkt komplement till många rätter. Lampan fortfarande saftigt och fast, även när det är grillat. Fänkål kan serveras grillad, rå, bräserad, rostade, stekta eller som garnering, och alla delar av det fänkål anläggningen får användas. Den fänkål glödlampa, då rå, har en uttalad smak som är ett bra komplement till citrus sallader. Rå fänkål, när finhackad, kan läggas till coleslaw, potatissallad, eller grön sallad, för att ge smak och konsistens. Salsa kan dra nytta av hackad salsa, kan som vattenkrasse och spenat sallad serveras med valnötter och apelsiner. När grillning, stora fänkål glödlampor är lättast att arbeta med. De yttre skikten av glödlampa kan behöva tas bort, och stjälkar bör tas bort. Några av fänkål greener, eller blad, bör sparas för en attraktiv garnering. Fänkålen lampa är skuret, borstade med olivolja och smaksatt med lite salt. Fänkålen är sedan grillas långsamt över kolen. Den grillad fänkål lökarna kan serveras ensam, med en dressing eller sås-ofta majonnäs eller grädde-baserade, eller som en sida skålen till grillad fisk. De stjälkar fänkål kan torkas och användas som bränsle när du grillar fisk, eftersom det ger en trevligt aromatisk rök. P

Fänkål kan bräserad genom att klippa ut glödlampan i kvartal samtidigt lämnar bifogade kvartalen. Smör bör smälts i en stekpanna och kyckling-eller grönsaksbuljong läggas till pannan. Fänkålen sätts därefter till pannan, kryddad med peppar och salt, och sedan bräserad tills de är mjuka, cirka 20-25 minuter. Detta är ett trevligt komplement till fläsk eller fisk, bland andra rätter.

Rostning fänkål tillsammans med andra grönsaker är en populär maträtt Medelhavet. Fänkålen är skivad och blek. Andra grönsaker sedan hackade, t. ex. aubergine, squash, paprika och lök. Grönsakerna kan vara belagd med balsamvinäger, olivolja, peppar och salt och rostas i en 400 ° F (204 ° C). Grönsakerna är utmärkta när serveras med grillad polenta.

Det finns oändligt många sätt att laga mat med fänkål. Den fjäderlätt gröna bladen från fänkålen kan användas i soppor och grytor för smaktillsats, eller som en attraktiv garnering. Fänkålen glödlampa kan läggas till vatten som används för tjuvjakt fisk att lägga till en delikat smak på fisken. Men det används, ger fänkål en ren, frisk, distinkt smak till mat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.