Kommer Lägga Baking Soda till bönor Prevent Flatulens?

Många människor upplever någon form av gastrointestinala besvär efter att ha förtärt olika sorters bönor. Men är bakpulver ofta touted som en bra lösning för denna typ av problem. Men inte lägga bakpulver till bönor verkligen uträtta något? Svaret är ja. Här är två olika sätt att lägga bakpulver till bönor som fungerar för många människor. Den kanske vanligaste metoden är blöt bönor i vatten med bikarbonat till. Detta tillvägagångssätt används ofta med torkade bönor, men också kan användas med färska bönor också. En strategi är att placera bönorna i en stor gryta med vatten och föra dem till en böld. Denna åtgärd bidrar till att mildra kapsel runt bönor. Efter att bönorna från värmen, lägg i bakpulver och rör vatten tills soda är jämnt fördelad. Låt bönorna i blöt över natten, sedan dränera och skölj noggrant. När detta är gjort, bönorna är redo för matlagning.

Enligt samma principer, vissa människor förstår att det bästa sättet att lägga bakpulver till bönor är att helt enkelt placera bönorna i ljummet vatten och tillsätt bakpulver. Efter en snabb röra, ställ bönor i blöt över natten. En snabb spola och bönor kan tillagas och konsumeras utan oro flatulens.

En annorlunda förhållningssätt till praxis med att tillsätta bikarbonat för bönor är att lägga till soda under tillagningen. Istället för blötläggning av bönorna med bakpulver innan matlagning, är en liten summa till vattnet under tillagningen. Men kockar som rekommenderar detta tillvägagångssätt notera att ingen mer än 1 /bör 8 tesked användas i en stor gryta med bönor, eftersom flera av de bakpulver kommer att minska mängden av vitamin B1 som finns i bönor. Dessutom kan denna metod lämna bönor med en smak som kan beskrivas som en liten tvål. Men om bönorna är avsedda för användning i ett recept där en massa örter och kryddor är anställda, kommer detta troligen inte vara ett problem. Med båda metoderna, lägga bakpulver till bönor kommer att förhindra gasbildning och gör det möjligt att njuta av bönorna utan efterverkningarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.