Är formeln för Coca-Cola är desamma i alla länder?

Coca-Cola ® är en internationellt erkänd dryck, populär i många länder över hela världen. Företaget som tillverkar läskedrycken har ett intressant sätt att fördela den över världen, som många människor inte kan förstå. Man blir inte exakt samma Coke ® i Indien som du gör i USA, eftersom tappning av drycken är franchisetagare. Vad händer är följande: Företaget tillverkar ett koncentrat med den patenterade formel för Coca-Cola ®. Detta förblir desamma oavsett var du köper produkten. Detta koncentrat är sedan säljs till företag som har köpt koncessioner till flaska Coca-Cola ® i sitt område. Varje förpackning företag lägger vatten och oavsett sötningsmedel används för den specifika typen av koks.

Små variationer kan förekomma om tappningsföretagen inte överensstämmer med normerna för produktion, till exempel använda mindre av koncentrat än vad som rekommenderas, eller ändra typ av sötningsmedel som används. Även om formeln för Coca-Cola ® koncentrera inte förändras, kan det finnas mindre skillnader i sötma sedan tappning myndigheter kan ändra mängden sötningsmedel som används för att passa den lokala befolkningens gom, och vissa versioner av cola sägs vara sötare eller skarpare i andra länder. USA har sett, särskilt i länder nära till Mexiko, en ökning av mängden mexikanska Coca-Cola ® importerats till USA och säljs till ett antal Mexico och Latinamerika eller Sydamerika dagligvaruhandeln. Cola entusiaster säger att det finns skillnader mellan söder om gränsen och amerikanska producerade versioner av drycken. De hänvisar till att de flesta mexikanska tappningsföretagen lägga rörsocker istället för majssirap formeln för Coca-Cola ® och många människor föredrar den mexikanska versionen, men vid första smaken kan vara lite ovanligt. Den viktigaste skillnaden är hur formeln för Coca-Cola ® har ingredienser som tillsatts till den från ett land till ett annat. Den typ av vatten kan skapa en stor skillnad i både smak och säkerhet. Vissa länder, i synnerhet framväxande länder med höga halter av föroreningar har varit under utredning för att tillverka Coca-Cola ® med alarmerande höga halter av bekämpningsmedel. År 2003 till exempel, hittade en regering oberoende undersökande organ i Indien som vattenfiltrering var inte befria vatten av ämnen som DDT och malation.

Flera läsk i Indien, bland Pepsi ®, befanns ha giftiga och hälsofarliga nivåer av dessa kemikalier. Detta ledde till en nedgång i försäljningen av Coca-Cola ® som varade i flera år, och ett totalförbud mot försäljning av Coke ® i vissa delar av Indien under en kort stund. Tekniskt vattenfiltrering bör undanröja de flesta av dessa kemikalier, men förekomsten av större mängder av kemikalier i vissa områden kan innebära filtrering metoder är inte lämpliga för uppgiften. Coca-Cola ® har försvarat sin produkt och hävdar att de testar alla läskedrycker, där produceras, och kontrollerar att de uppfyller säkerhetskraven. De står också i formeln för Coca-Cola ® om de inte erkänt små skillnader i smak när det buteljeras utanför USA.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.