Vilka är skillnaderna mellan de olika konstgjorda sötningsmedel?

Om du letar efter ett sätt att njuta av den söta smaken av socker utan att lägga alltför mycket till din diet, kan du själv undrar över många olika konstgjorda sötningsmedel tillgänglig. Även om det finns ett antal olika konstgjorda sötningsmedel tillgänglig, sackarin, aspartam och sukralos är de mest använda i USA.

Sackarin, oftast känd under varumärket Sweet 'N Låg ®, är den äldsta konstgjorda sötningsmedel. Det används ofta för att söta diet läsk och godis eller för att förbättra smaken av medicin och tandkräm. Vid ett tillfälle fanns det en oro att sackarin kan vara en möjlig cancerframkallande. År 2000 däremot, US National Institute for Environmental Health Sciences konstaterat att de studier som förbinder sackarin i cancer laboratorieråttor inte var tillämpliga på människor.

Aspartam säljs under ett antal olika produktnamn, inklusive lika ® ;, NutraSweet ®, Tropicana Slim ® och Canderel ®. Liksom sackarin, används den för att söta diet läsk och godis. Även om det är 180 gånger sötare än socker, är det inte lämpar sig för bakning eftersom den förlorar mycket av sin sötma vid uppvärmning. Dessutom har denna konstgjorda sötningsmedel långsammare insättande och smak längre varaktighet än socker. Många anser detta eftersmak vara en betydande nackdelen med att använda aspartam över olika konstgjorda sötningsmedel.

Sukralos, som säljs under namnet Splenda ®, är ett konstgjort sötningsmedel som är värme stabil. Splenda ® är tillverkad av verklig socker, till skillnad från de olika konstgjorda sötningsmedel som ofta används. Detta gör det till ett utmärkt val för baka tårtor, kakor och andra sötsaker. Men skaparna av denna konstgjorda sötare försiktighet som Splenda ® inte fungerar så bra som förväntat i recept där funktionen för sockret är att förbättra struktur, textur, eller volym, främja carmelization och Browning, eller kan fungera som ett konserveringsmedel för konserver . I detta fall skall proportionerna av andra ingredienser i receptet ändras för att nå önskat resultat.

Även konstgjorda sötningsmedel kan vara ett användbart verktyg för personer som vill gå ner i vikt eller förvalta sina blodsockernivåer, är det viktigt att hålla i minnet att dessa ämnen inte bör konsumeras i stora mängder. Dessutom, det faktum att olika konstgjorda sötningsmedel som används i en produkt som inte gör objektet kalorier eller hög på näringsämnen. En väl balanserad kost, med en måttlig mängd sötade behandlar, är det bästa sättet att hålla sig frisk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.