Vad bör jag tjäna en hindu gäst som Adhesion mot diet?

hinduismen är en av de största religionerna i världen, som omfattar nästan en miljard anhängare som tror olika saker. Beroende på hinduiska sekten att någon följer och regionen att han eller hon kommer från, en hindu kan ha ett sortiment av diet som bör beaktas vid matlagningen en måltid. På grund av den stora variationen i hinduisk tro, bör du fråga din gäst, om möjligt, om förbjudna eller farliga livsmedel. Om du inte kan göra detta, kan du överväga att tjäna en strikt vegan måltid, vilket utesluter de flesta livsmedel förbjudet att de flesta hinduer.

Många hinduer tror att de livsmedel de äter bidrar till deras personliga och andliga renhet. Eftersom de flesta hinduiska sekterna innebär en tro på en cykel i livet som påverkas av individuella åtgärder, plats de begränsningar av skadliga livsmedel, det vill säga livsmedel som skördas på ett sätt som negativt kan påverka karma konsumenten. Vid vissa tillfällen kan hinduer observera mer strikt diet, eller välja att snabbt som en del av en reningsprocess. Grund av den stora variationen av hinduiska traditioner, de flesta hinduer välkomna frågor från människor som är nyfikna på sin religion, särskilt när frågorna är avsedda att göra en gäst bekvämare.

De flesta vanliga, en hindu är vegetarian, vilket innebär att han eller hon inte äta kött av djur, i enlighet med Ahimsa , tanken att hinduerna bör undvika skador, våld, och lidande. Mejeriprodukter och ägg är tillåten, utom i vissa regioner och på vissa högtidsdagar. Vissa livsmedel kan vara vilseledande, vissa ostar, till exempel, är gjorda med löpe, en animalisk produkt, och du bör vara noga med att köpa vegetarisk ost. Vissa hinduiska sekter, såsom Jains, äta en strikt vegankost som innehåller inga animaliska produkter. Dessutom en Jainist avstår från att äta vissa frukter och grönsaker vid vissa tider på året, av oro för att djur kan leva på dem.

Om en hindu gäst informerar er om att han eller hon äter kött, Du bör definitivt undvika serverar nötkött i någon form. Kon är helig och heligt djur, och ska inte slaktas, men konsumtionsmjölk är acceptabelt. Vissa hinduer undviker också fläsk, och i vissa områden, är djur som ankor och krabbor anses oren, och bör inte ätas. Var inte rädd för att be en gäst att utveckla kött som han eller hon kan äta.

Många hinduer har specifika föreställningar om enskilda frukter och grönsaker. Vitlök, lök och tomater, till exempel, anses vara livsmedel som piggar upp kroppen, och några hinduer undvika dem. I många fall är röda livsmedel också undvikas, eftersom färgen påminner om blod.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.