Vad är skillnaden mellan frystorkade och torkade frukter?

Många utnyttjar frysa stekt och torkad frukt som ett effektivt sätt att hålla frukt till hands oavsett årstid. Även torkade frukter och frystorkat motsvarigheter är både torkade frukter, de skiljer sig åt på flera viktiga sätt. Här är vad du behöver veta om skillnaden mellan frystorkade-och torkad frukt. En av de viktigaste skillnaderna mellan dessa två frukter alternativ är processen som används för att skapa den slutliga produkten. Med torkad frukt, är resultatet placeras i en varm miljö som tar bort mycket av vatteninnehållet från frukten. Detta kan ske naturligt genom att lägga skär frukten i solen på en varm yta eller utföras genom att köra frukten via maskiner som är avsedd att torka frukten. I båda fallen finns det inga läggas kemikalier för att uppmuntra processen och inget socker tillsätts frukten.

Även frysa friterad frukt är också uttorkad, är processen för att förbereda olika frukt och något mer komplicerat. Före torkningen påbörjas, är frukten frusen. När frukten är helt frusen, det placeras i en kammare som använder ett vakuum att gradvis extrahera vatteninnehållet. Heat tillämpas i kammaren och som vid en temperatur som gör att fryst frukt att snabbt tina medan vakuum utdrag ur vattnet. Slutresultatet är en torkad frukt som behåller smaken av färsk frukt och utvecklar också en krispig konsistens.

Även om både torkade frukter och frysa stekt motsvarigheter har en lång hållbarhet, det finns en betydande skillnad i hur länge de kommer att hålla under normala förhållanden. I allmänhet kommer torkade frukter behålla sin smak och smak för en tid av ett år. Men frystorkade kan torkade frukter lätt lagras i flera år, förutsatt att frukten är förseglad i en behållare som är lufttät och fukt gratis.

på känslan av torkade frukter och frysa-torkad frukt är också ofta annorlunda. Dehydratiserat frukter har oftast en mer smidig konsistens, medan frystorkat sorter brukar vara skarpare och crunchier. Båda typerna av torkad frukt kan avnjutas som mellanmål, eller användas i ett antal olika recept.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.