Vad är skillnaden mellan ekologiska och frigående Food etiketter?

När handla mat, vem som helst kan bli överväldigade av de olika alternativ som finns. Oavsett om din kyckling säger frigående eller ekologiska, kan verkligheten vara något helt annat. Så här är hur det går sönder.

På toppen av listan är ekologiska livsmedel. Ekologisk mat verkligen betyder organiska . De följer strikta normer och undersöks för att kontrollera att de uppfyller dessa normer. Mat som är märkt ekologiskt är fri från de flesta bekämpningsmedel, artificiella ingredienser, Bioengineering, tillväxthormoner och antibiotika. Livsmedel märkta ekologiska inte har mer än 5% icke-ekologiska ingredienser i dem. Livsmedel som heter 100% ekologiska består helt av ekologiska ingredienser. Livsmedel som innehåller mindre än 70% ekologiska ingredienser kan lista de ekologiska ingredienserna men kan inte göra anspråk på att vara ekologiskt. Det mest förvirrande etikett bara kan vara frigående livsmedel. Denna etikett är inte en motsvarighet till ekologiskt. Det finns ingen tillsyn över etiketten och det kan innebära att djuret i fråga har rätt till ett öppet område en gång i sitt liv. Denna etikett är tänkt att innebära att köttet är smidigare och mer näringsrikt eftersom djuren kunde få motion. Detta är dock inte ofta praktiseras i köttindustrin. Om du letar efter verkligen frigående kött hitta en lokal bonde eller jordbruk förening. Du kanske kan visa gården och se själv levnadsvillkor beståndet djur som hamnar på ditt bord.

Spannmål matas eller gräs mat är en annan etikett som bedrar. Förväxla inte denna etikett med ekologisk, återigen, det finns ingen tillsyn över denna etikett. Sannerligen, är spannmål utfodras och gräs lager, faktiskt bättre för dig. De är rikare på omega-3 fettsyror och magrare kött. Etiketten kan dock innebära att en gång i djurets liv de var säd eller gräs utfodras. Det betyder inte att livslängden diet djuret säd eller gräs. etiketter som säger nej hormoner är endast lämpliga för nötkött. Det finns ett förbud mot att använda hormoner med fläsk och kyckling. Men återigen, det finns ingen tillsyn och alla kan göra detta påstående. Detsamma gäller för produkter som säljs som 'reste utan antibiotika ".

Alla naturliga livsmedel betyder helt enkelt att inga konstgjorda färgämnen, konserveringsmedel, eller ingredienser användes. Det betyder inte ekologiskt. Det finns en rad andra märken att tillverkarna kommer att använda det betyder lite eller ingenting alls. Hälsosamt, låg fetthalt, transfett fri och kolesterolfria är fler exempel på vilseledande märkning metoder. Hälsosamma betyder ingenting alls. Låg fetthalt är en relativ del av information och kan vara högre i fett än vad du kanske väntar. Tran-fettfria produkter kan ha upp till ett halvt gram per portion av transfetter. Kolesterolfria produkter är gott, men vissa studier visar att de bearbetade livsmedel som bär dessa märken kan ha en negativ inverkan på kolesterolvärdet utan att ha någon kolesterol i dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.