Vad är skillnaden mellan destillerat vatten och källvatten?

Olika former av vatten på flaska kan alla betraktas som H 2 O, men alla är inte lämpade för samma ändamål. Det finns faktiskt ett antal skillnader mellan destillerat vatten och källvatten, och några av dessa skillnader är betydande, verkligen. Även källvatten, dricksvatten och artesiskt vatten är alla på flaska direkt från källan, till exempel, är destillerat vatten bearbetas från liknande källor innan buteljeringen får ske. En skillnad mellan destillerat vatten och källvatten mineralinnehåll. Destillerat vatten är en produkt av destillation, dvs den ursprungliga vattenkällan har omvandlats till ånga och sedan kyls ned tills den kondenserar till sin slutliga destillerad form. Det betyder tung mineraler och metaller som salt och järn i allmänhet inte överleva omvandlingen till ånga och är kvar som restprodukt. Destillerat vatten innehåller knappt spår av mineraler som finns i naturligt källvatten och andra källor vatten. Det finns också en klar skillnad i smak mellan destillerat vatten och källvatten. Eftersom destillerat vatten innehåller lite eller ingen mineraler, många tycker att det är att ha en mycket adstringerande mouthfeel jämfört med källvatten. Destillerat vatten kan vara mindre tillfredsställande än på flaska källvatten som används för att rehydrera efter eller under arbete, främst eftersom det tenderar att dra viktiga mineraler ur kroppens vävnader för att återställa elektrolytbalansen. Källvatten tenderar att ha en "blötare" mouthfeel, vilket gör det till ett bättre val att bära under träning.

Många använder destillerat vatten och källvatten i olika syften. Destillerat vatten är perfekt för strykjärn och ångrengöringsapparater eftersom den inte innehåller mineraler och metaller som orsakar rost eller igensättning. Vissa människor föredrar också att tvätta kläder i destillerat vatten, eftersom det anses renare än kranvatten eller källvatten. Vissa dieters dricka destillerat vatten på grund av dess påstådda effekter på kroppens naturliga sura nivåer och elektrolytbalans. Destillerat vatten kan bidra till att återupprätta en mer alkaliskt blod kemi och är fri från föroreningar som kan byggas upp under månader eller år.

p

källvatten används vanligen för re-hydrering, matlagning och dryck att göra. Det kan vara dyrare än andra former av vatten på flaska, men smaken av naturliga källvatten sägs vara överlägsna vanliga kranvatten eller dricksvatten, vilket kan vara destillerat vatten ökat med mineraler. Källvatten används sällan i hushållsutrustning såsom ångkokta eller sanitizing eftersom naturliga mineraler är inte avlägsnas under förpackningen. Källvatten har helt enkelt hämtats från en underjordisk källa som inte har nått ytan innan tappningen sker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.