Vad är skillnaden mellan avdunstning och kondenserad mjölk?

evaporerad mjölk
Evaporated milk är osötad färsk mjölk från vilken mer än hälften av vattnet har tagits bort genom avdunstning. Tillgänglig konserverad i fettfri, mindre fett, och hel-versioner mjölk, evaporated milk är mångsidig och kan användas i en rad kulinariska applikationer.

På grund av dess viskositet, även fettfri avdunstat mjölk kan användas framgångsrikt för att ersätta helmjölk eller ens ljuset grädde i många recept. Detta gör den särskilt användbar för att minska kalorier och fett i rätter som grytor, gravies och pajer.

spädas med lika del vatten, evaporated milk tar konsekvensen av färsk mjölk och får användas som sådana. Upphettning den genomgår caramelizes det socker som naturligt finns i mjölken, vilket ger den en elfenben-gul färg.

Även avdunstat mjölk homogeniseras och perfekt för spädning och dricka, har det en smak som många beskriver som "burk", och därför är det inte i regel att föredra som dryck på egen hand. Det kan dock blandas med smakämnen och används i milkshake eller läggas till kaffe som ett alternativ till grädde.

kondenserad mjölk
Sötad kondenserad mjölk är en blandning av helmjölk och 40 till 45 procent socker, som är uppvärmd till nästan två tredjedelar av det vatten som finns i det avdunstar. Resultatet är en tjock, klibbig, oerhört söt produkt som används för att göra en mängd godis och bakverk. Kondenserad mjölk kokas ner till utgångspunkten mörka karamelliseringen blir dulce de leche, som är populär som pålägg och dessert fyllning i många sydamerikanska länder och blir allt populärare i USA. Vietnamesiska kaffe, eller ca Phe sua da, är en blandning av sötad kondenserad mjölk och starkt svart kaffe hälls över is. Både avdunstat och kondenserad mjölk har lång hållbarhet och kan förvaras vid rumstemperatur tills öppnandet. Efter öppnandet bör de överföras från den ursprungliga kan en reagerar inte (t. ex. plast eller glas) behållare med lock och kallt. Använd både sötad kondenserad mjölk och avdunstat mjölk inom fem till sju dagar efter öppnandet.

Även de två produkterna är ofta förvirrade, de är inte utbytbara i recept som kräver det ena eller det andra. Evaporated milk, som inte har något tillsatt socker, kan användas antingen söta eller kyndel applikationer som ersättning för helmjölk eller ljus grädde. Kondenserad mjölk, å andra sidan, är lämplig endast för söta applikationer.

Om du behöver en burk sötad kondenserad mjölk, men har bara avdunstat mjölk på sidan, du kan göra en rimlig faksimil genom att kombinera 11 /4 koppar (250 g) vitt strösocker och 1 kopp (240 ml) avdunstat mjölk i en liten kastrull och uppvärmning dem på medelvärme under omrörning tills sockret har löst sig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.