Vad är skillnaden mellan Tonic Water och Soda Vatten?

Tonic vatten och soda vatten kan se lika, men de två drinkar är faktiskt ganska annorlunda. Tonic innehåller kinin, vilket är en helt naturlig kristallint alkaloid. Kinin har många medicinska egenskaper inklusive smärtstillande och antiinflammatoriska effekter. Club soda, eller sodavatten, allmänhet natriumbikarbonat och kaliumsulfat tillkommer, men dessa ingredienser inte har några medicinska fördelar.

Ursprungligen gavs tonic water till människor som lider av malaria. Tillägget av kinin regelbundna vatten visade sig vara en effektiv tonic för sjuka människor-därav namnet tonic water. malaria avhjälpa kom så småningom från södra Asien och Afrika på det brittiska koloniala Indien där den brittiska befolkningen tog till blandning av tonic med gin för att späda ut tonisk starka smak. Den tonic water att gång i tiden använts för att bota malaria är något annorlunda från vad man kan köpa idag. När det var hittade först den här typen av tonisk var särskilt bitter på grund av stora mängder kinin. Idag är socker tillsätts ofta i denna typ av vatten, och den mängd kinin har minskat avsevärt. Oftare än inte, de som tycker tonic water njuta av den för sin distinkta smak.

Sodavatten utvecklades 1767 av Joseph Priestley. Priestley utarbetat den hopkok när han konstaterade att koldioxid skulle effektivt kunna läggas till vatten för att skapa karbonat. Under den tidigare delen av den 20-talet hade välbärgade människor ofta suger sodavatten inne i sina hem. Dessa suger snabbt kunde skapa kolsyrat vatten, som serverades ofta på egen hand eller med stark alkohol, såsom whisky. Både tonic och sodavatten revolutionerat sättet att man drack alkohol. Före uppfinningen av dessa drycker, ansågs alkohol för starkt att dricka i artig bolag. När tonic och sodavatten infördes, var folk kunna blanda hårda alkoholhaltiga drycker med vatten efter eget val. Resultatet blev en ökad alkoholkonsumtion.

Även om skillnaden mellan tonic och sodavatten är uppenbart, de två är ofta, felaktigt, används omväxlande. Tonic är bäst kombineras med gin, eftersom det är ett naturligt komplement till gin s Piney smak. Sodavatten är som bäst när det används för att späda ut starka drycker, eftersom det skulle omedelbart övermannar subtil smak av lättare alkoholdrycker. Både tonic och sodavatten har en intressant historia, men de är bara frestande att ens smaklökar om de används korrekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.