Vad är skillnaden mellan Kosher och icke-kosher mat?

Kosher mat är rätter som har upprättats i enlighet med judiska kosten lag, medan icke-kosher mat inte håller sig till reglerna i judiska kosten lag. För hängiven anhängare av den judiska tron, är skillnaden mellan Kosher och icke-Kosher måltider kritisk, eftersom man äter inte är kosher mat ogillat. Livsmedel som anses Kosher kan refereras till som "Kosher, förseende den judiska term för dietlagar följt av observatörer i judendomen. En del av reglerna för Kosher är bekanta för allmänheten. Till exempel, vissa människor är medvetna om att judar inte äter fläsk, särskilt i samhällen med en stor judisk befolkning, och några till vet att Kosher förbjuder en blandning av mjölk och ingredienser kött, i enlighet med en lag som säger att ett djur inte kan delges i moderns mjölk. Dock är Kosher mycket mer komplex än så. Jewish dietary lagen anges exakt hur djur måste slaktas och hanteras, till exempel.

fromma judar kan söka efter mat som är märkt med "pareve," anger att den innehåller ingen mjölk eller kött beståndsdelar, vilket gör det säkert för användning i judiska måltider, eller "Kosher", vilket innebär att den har certifierats av en rabbin och bereds på ett kosher miljö. Även ingredienser som till sin natur är Kosher, liksom färsk frukt, kan göras icke-kosher som hanteras på ett icke-Kosher anläggning, eller utsatts för förbjudna ingredienser som djurblod eller fläsk.

Människor av judisk tro som tar dietlagar allvar måste man också hålla en Kosher kök, där redskap är åtskilda med syfte och ingen icke-kosher ingredienser är allt tillåtet. Reglerna för Kosher kan bli ganska komplicerad, så vissa människor rådfråga en rabbin att säkerställa att de inte blandar Kosher och icke-Kosher måltider, vilket förstör deras kök och bestick. En del judiska folket är mer avslappnad om skillnaden mellan Kosher och icke-kosher mat. Även om de kan avstå från uppenbara kränkningar av kosten lag, som en skiva skinka, kommer de inte nödvändigtvis vara oroliga att äta kött som inte har certifierats som Kosher eller äta produkter som kan ha blandats med icke-kosher mat. Många människor hittar en nivå av efterlevnad som fungerar bäst för dem, ger dem möjlighet att hedra sin religiösa tro utan att göra livet svårt.

För hedningarna, nyckeln sak känner Kosher och icke-kosher måltider är att ett koshermat görs med ingredienser som är godkända enligt judisk kost lag. Om du har judiska gäster på middag, kan du be dem om vilka aspekter av Kosher De har påpekat, så att de kan äta allt som bjuds. Det finns också unika regler för Kosher och icke-kosher måltider under vissa helgdagar såsom påsk som kan kräva särskild uppmärksamhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.