Vad är hydrerad Ister och delvis härdade Ister?

del människor undrar om skillnaderna mellan hydrerade ister och delvis härdade ister. Används både i färdigförpackade livsmedel och på många restauranger runt om i världen, dessa två exempel ister produkter fortsätter att utnyttjas vid beredningen av många häfdvunna recept, trots att det finns produkter som betraktas som en hälsosammare livsmedel. Även om den grundläggande innehållet i båda typerna av ister är alla lika, det finns några skillnader i sammansättningen av härdade och delvis härdade versioner.

Ister i alla former är helt enkelt grisfett. I århundraden var ister den matfett för många olika typer av mat. I vissa fall var ister fungerade också och används som garnering av heta delar av bröd, på ett sätt som mycket liknar smör eller margarin. Under den 20-talet började användningen av ister minska till vetenskaplig forskning avslöjade hälsorisker som är förknippade med konsumtion av mättade fetter såsom ister produkter. Fortsätter dock rik smak som ister ofta leder till ett recept för att göra det matfett för många människor i olika kulturer. p

Idag, ister vanligen görs tillgänglig både som delvis härdade och härdade produkter. Båda typerna av ister har infunderas med väte. Den viktiga skillnaden har att göra med mängden väte som läggs till grisfett. Beroende på hur mycket vätgas som förs in i ister, konsekvens och utseende ister kommer att påverkas.

Med delvis härdade ister, uppnår svinfett endast en viss fasthet som ger en struktur som är ungefär som vispad förkorta. Detta gör användningen av delvis härdade ister på förpackade livsmedel relativt enkel process. För ett antal år, det var en tanke som sedan delvis härdade ister är mindre mättad än hydrerade ister, det var mindre av en hälsorisk. Närvarande många vårdpersonal tro något annat.

Hydrerad ister innehåller mer väte och andra kemikalier, och ofta har ett utseende som är solid. Denna typ av ister säljs ofta i enheter som något liknar en murad tegel, och är avsedda att skäras i sektioner på ett liknande sätt som att skära av en smörklick. Hydrerade ister används också i bearbetade livsmedel, men i huvudsak utnyttjas av kockar vid laga mat från grunden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.