Som har fler hål Salt Shaker eller Pepper Shaker?

Varje gång ett tag, har ödet kasta gamla wiseGEEK en kurva boll bara se till att han är uppmärksamma. Detta är en av dessa gånger. Det visar sig att en debatt om lämplig kombination av krydda och Shaker har pågått i flera år, med inga slutgiltiga svar i sikte. Vissa säger att traditionen favoriserar ett saltkar över peppar shaker hål-vis, med många äldre uppsättningar med två hål peppar shaker med fyra hål salt shaker. Andra gjorde förhållandet lite mer balanserad, med tre hål för salt shaker och två för pepper shaker. Men i vissa länder, såsom Storbritannien, är det inte ovanligt att finna en salt shaker med endast ett hål och peppar skaka partner visa fyra eller fler hål. Det finns uppenbarligen någon universell standard i arbetet här.

Vissa säger att ett saltkar borde ha fler hål på grund av sin gynnade ställning som en krydda. Många människor tenderar att skaka kopiösa mängder salt och endast strö deras mat med peppar. Därför bör saltkaret har fler hål i syfte att förbättra flödet, medan en peppar shaker bör göra allt rätt med färre hål. Om det vore så enkelt, dock. Andra säger att det inte är antalet hål som gör en skillnad, det är storleken på dessa hål. Salt korn tros vara större än motsvarande flingor paprika, så bör de placeras i ett saltkar med färre men större hål. Eftersom paprika är lättare och dustier än salt, mer hål för att rinna ut i samma takt. Som om detta inte vore tillräckligt med foder för kontroverser kanon, det är "för mycket salt är för mycket "argument. Med ett antal människor som redan är på, eller kanske borde vara på, låg natriumhalt kost, många hävdar att saltkaret bör innehålla minst antal hål för att förhindra överutnyttjande. Många skaka vanligtvis salt shaker utan hänsyn till den faktiska mängden salt som kommer ut genom hålen. Några samvetsbetänkligheter familjemedlemmar har även varit kända för att använda superlim eller andra metoder för att minska antalet tillgängliga hål i ett saltkar. Pepper, å andra sidan, är sällan föremål för denna typ av diet, så det kan säkert sätta i shaker med flest antal hål.

Många restauranger använder disponibel peppar och salt sätter shaker för att minska behovet av återkommande rengöring, och dessa shakers tycks gilla salt peppar över, åtminstone genom ett hål eller två. Vissa shaker innehåller precisera bokstäverna "S" och "P" för att beteckna deras innehåll, vilket tycks skapa lika förutsättningar avsevärt. Etikett och experter hushåll oense även om det normala antalet hål i shakers, överlåter till användarnas personliga preferenser. Ett antal livsmedel experter rekommenderar dock att använda en pepparkvarn i stället för en shaker med peppar av tvivelaktig färskhet och kvalitet. Somliga föreslår även använda en salt kvarn som innehåller kristaller havssalt istället för ett saltkar. Även om denna metod inte kan göra dig till hjälte på din lokala snabbmat gemensamt eller fet sked, ger den ett elegant svar på den stora salt och peppar shaker debatt.

Kort sagt, om det inte finns några andra indikationer på lämplig krydda som etiketter, initialer eller ledtrådar färg, så ska du välkommen att sätta krydda oavsett vilken du föredrar i shaker med flest antal hål. Om du inte är nöjd med strömmen, gör sedan bytet. Så länge du och din vet vilken som är vilken, då alla bör ha rätt med världen, säsongrensade tal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.