Hur kan jag få att vitlök Smell Off My Fingers När jag Finhacka vitlök?

Även om många av oss tycker om vitlök läggas till vår mat, vi är inte alla allmänt förtjust i den doft som tenderar att envist hålla fast vid våra fingrar efteråt. Kanske om du är Buffy och vampyrerna, hållande att vitlök luktar på fingrarna är bra för affärerna. För standard befolkningen, få vitlök lukt fingrarna är ett önskvärt mål. Det finns många förslag för att bli av att vitlök lukt. Vissa människor föreslår blöt händerna i citronsaft eller vinäger i ungefär fem minuter och sedan tvätta med varmt vatten och tvål. I alla fall om du har fått vitlök under naglarna, måste du använda en bra nailbrush eller pinnar av en gaffel för annars kommer du inte få vitlök lukt fingrarna.

Ett annat förslag till metod för att bli av att vitlök lukt är att gnida händerna med koksalt, och sedan igen, tvätta noga med tvål och vatten. Även detta kan fungera, men salt och citron för den delen, kommer inte att vara en bra idé om du har småsår på händerna. Det gamla uttrycket "gnugga salt i era sår" gäller. En del människor föredrar att undvika problemet helt genom att använda handskar när de förbereder vitlök. Detta kan fungera bra om du använder gummi eller latex handskar. Får inte dem med pulver på dem, eftersom du kan få lite latex i maten. Också undvika denna metod för att hålla vitlök lukt fingrarna om du laga mat för alla med latex allergiker. troligen den vanligaste förslaget för att få vitlök lukt fingrarna är att gnida händerna mot rostfritt stål efter hacka vitlök. Även om det finns metallstänger som du kan köpa för det uttalade syftet, en rostfri kniv, sked, eller sjunker kommer att göra! Det sägs att molekylerna i rostfritt stål band med molekyler av vitlök kvar på händerna, effektivt bort vitlök lukt fingrarna.

Många föreslår rostfritt stål metoden fungerar lika bra med lök, och en del tyder på att om du har en rostfri sked i munnen medan hacka lök, dina ögon vann inte bli gråtmild. Naturligtvis skeden kan skymma din vision, och du kanske får en nedskärning från en kniv om du inte kan se vad du hugga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.