Är Red Wine Vindruvor Röda Under hela växtsäsongen?

motsats till vad många tror, röda vindruvor inte röd hela växtsäsongen. Både röda vindruvor och gröna druvor vinet är grönt när de först börjar bildas. Faktum är, liksom alla frukter, vitt och rött vin druvor börjar som blommor. Den första etappen av druvor tillväxt är linda brista-detta är när en liten grön tillväxt visas på vinranka av druvor fabriken under våren. Sin linda brast utvecklar blad och en samling av blommor kallas blomställning . Blommorna blommar små och vita, och eftersom de befruktas, börjar utvecklas till druvor. Vid denna punkt naturligt socker och pigmentering i huden har ännu inte bildats. Det är under mognadsprocessen av både vitt och rött vin druvor när socker och färger gradvis uttrycks. Som vitt vin druvor mogna, kan de ta på en gyllene färg eller, i fråga om de Gewürztraminer vinframställning, en röd nyans. De kan utveckla bruna fläckar eller splotches på huden, eller de kan behålla den ljusa gröna färgen på sin ungdom. Vissa vitt vin druvor, till exempel Pinot Gris /Grigio druva, utveckla en lätt rödaktig lila nyans som ett rött vin.

True röda vindruvor, men de kan likna vitt vin druvor under mognadsprocessen, är betydligt mörkare på mognad. De varierar i färg från djupt röd till lila, nästan svart. Många utveckla en torr, dammig utseende på huden, som en film som kan nötas bort för att avslöja den glänsande huden under. Även i ett moget gäng röda vindruvor, kan det finnas en handfull av gröna druvor som misslyckades med att ändra färg när de växte. De olika pigment som lånar vindruvor sina färger finns i skinn. Den inre frukten av druva är svagt guldgula, nästan utan färg. Det är under jäsningsprocessen att färgen på vinet är beslutat. Saften från krossade vitt vin av druvor som är skild från skinn för jäsning. Juice från krossade röda druvor för vinframställning däremot fermenteras tillsammans med skinn, som ger röda vinet dess färg.

Rosé, vita Zinfandel och rodna vin har en ljus rosa färg eftersom huden är kvar med saften bara för en kort tid under jäsningen. Även om detta är den traditionella metoden för att göra rosa viner, är det nu ofta uteblir. Vinmakare kommer oftare blandar färdiga röda och vita viner för att skapa en rosa vin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.