Vem är Twiggy?

Twiggy är en ikonisk modell, skådespelerska och sångerska som blev känd under 1960-talet, då hennes karakteristiskt utseende tog mode banor runt om i världen med storm. Många kredit Twiggy med att forma banan ser ut i slutet av 20th Century, hävdade att hon hade ett stort inflytande på mode och stil. Även Twiggy pensionerats från sin modellkarriär bara några år efter det började, lämnade hon ett bestående varumärke, och vände sig till en välkänd offentlig person som avancerad hennes karriär och samtidigt främja sociala orsaker hon stöds, inklusive djurrättsrörelsen.

Twiggy föddes som Leslie Hornby i England 1949, och efter 16 års ålder, blev hon LÅNGBENT och extremt smal, med pouty läppar, stora ögon, och uttalas ögonfransar. Twiggy blick var onekligen särskiljande och frisk, och det är inte så förvånande att hon upptäcktes snabbt och sopade upp av modeindustrin, blir det "ansikte" 66 "för Storbritannien och därefter. Hon var, kanske, den första "supermodellen", en elit modell med internationell berömmelse i sin egen rätt.

Twiggy är androgyn, mager titta märkt en radikal avvikelse från de tänkte hel kvinnorna som dominerade modet under 1950-talet. Kvinnor som såg ut som hon befann sig i varmt efterfrågan på banor över hela världen, och Twiggy exemplifieras "mod" mode, ledande kvinnor i hela världen att ta efter hennes utseende och stil. Av 1970 hade Twiggy beslutat att dra sig tillbaka från modellering, valt att uteslutande arbeta som skådespelerska och sångerska efter att ha gjort ett outplånligt märke på modeindustrin. Förutom att ha en djup och varaktig påverkan på mode, Twiggy också förändrat sättet att kvinnorna tänkte på deras kroppar. Kvinnor under 1960-talet och därefter har kämpat för att uppnå organ som smal och enhetliga som Twiggy är, ibland går till extrema längder för att göra det. Twiggy själv på frågan om ökningen av ätstörningar som anorexi, har sagt att hon var "naturligt smal" på 1960-talet, och att hennes vikt har alltid varit frisk och balanserad.

Hon har också förklarat att hon känner sig orättvist skulden för orealistiskt skönhet standarder, och hon är i viss mån rätt. Det är knappast Twiggy fel att hon blev så populär, och att hennes figur, naturliga eller inte, kom att exemplifiera höjden av kvinnlig skönhet. Även Twiggy kan ha varit inför den tunna för 1960-talet, drevs satsningen för tunna siffror från modeindustrin, popkulturen och tidskrifter, inte Twiggy själv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.