Vad är en luffare?

En luffare är en hemlös person som bor en uteliggare livsstil, reser från plats till plats. Hobos är också ibland kallas lösdrivare, luffare, eller transienter, beroende på regionala preferenser, och vissa människor använder uttrycket "Hobo" som beteckning för en viss typ av uteliggare hemlös person. Förenta staterna är värd ett stort antal hobos, av olika anledningar, men hemlösa transienter kan hittas i hela världen.

Hemlöshet har varit en ständig del av livet för mänskliga samhällen, och många hemlösa har historiskt rest för att söka arbete eller för att hitta vänligare samhällen där de kan få hjälp från ideella organisationer, kyrkor, eller enskilda. Under 1800-talet började många av dessa lösdrivare tåg hopping ", en praxis där människor smyga på tåg för resor, och termen" Hobo "som uppstod år 1847, tycks ha varit knuten specifikt till tåget hoppade transienter i synnerhet.

En luffare kan vara hemlösa genom val, utan föredrar en utomhus livsstilen, eller att han eller hon kan tvingas in i den livsstil av ekonomiska förhållanden, psykisk sjukdom, och andra faktorer. Historiskt hobos ofta sökt arbete i de städer som de landade i, arbetar som migrerande arbetare på fälten, diskar på restauranger, och utföra andra enkla arbete i utbyte mot skydd, mat eller pengar. Vissa moderna hobos fortsätta att söka arbete när de reser, men många fler är arbetslösa, som bygger på ett antal olika taktiker för mat och husrum. Den hobo livsstil har ofta romantiserad och idealiserad, särskilt de som har inte upplevt hemlöshet. Bilder på hobos ridning rälsen för att söka sin lycka var vanliga i många tidiga 20th century romaner, och hobos blev särskilt framträdande under den stora depressionen, när tusentals människor tvingades in i övergående livsstil av den oroliga amerikanska ekonomin. I själva verket hobos har en grov liv, att det finns risk för skador, sjukdomar och förföljelse från lokala myndigheter, eftersom de flesta samhällen inte vill att huset bostadslösa. Som svar på svårigheter för det Hobo liv har hobos utvecklat ett mycket ö-samhälle. De använder en komplex "Hobo koden" av krita markerar att skicka meddelanden till varandra, att använda universella symboler för att förmedla information om tågförbindelser, den vänliga särskilda hus, och så vidare. Vissa hobos följer också av en etisk kod som betonar vikten av att agera respektfullt att hobos välkomnas i ett samhälle i framtiden, och en tung vikt vid att hålla rättvisa inom hobo gemenskapens inre, med böter för att ha stulit från andra hobos, liggande och andra överträdelser.

I mitten av 1800-talet bildade hobos ens deras eget förbund, Tourist unionen # 63, för att undvika förföljelse längs sina resor. Medlemmar i föreningar tenderar att attrahera mindre granskning sina resor i 1800-talet, med människor man antar att de var på väg till arbetet, och hobos drog fördel av de skydd som erbjuds fackliga medlemmar genom att ha egna oberoende förbund.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.