Vad är en kopter?

En kopter är en kristen hemma i Egypten och kallas ibland för en koptisk kristen eller en egyptisk kristen. Religiösa praxis kopter är en av de tidigaste formerna av kristendom praktiseras, och har fastställts av Markusplatsen i Alexandria. Dag, de flesta kristna i Mellanöstern Världen är koptiska kristna. Det är inte alla som kallar sig en kopter praktiken exakt samma tro. Oftast en kopter är medlem i någon av följande kyrkor: Den koptiska ortodoxa kyrkan, Koptisk-katolska kyrkan, eller den protestantiska kyrkan. Av dessa är den allra äldsta det koptiska ortodoxa kyrkan, vilken praxis dogmerna liknar den grekisk-ortodoxa kyrkan.

Ytterligare göra åtskillnad som en sann kopter skall vara av den koptiska ortodoxa kyrkan. Att utöva någon annan form av kristendomen skiljer sig från syftet att vara en kopter. Också frågor uppstår eftersom många som kallar sig koptiska inte är födda i Egypten. Men många ser att det nuvarande klimatet av Christian /islamiska relationer i Mellanöstern och säkerligen ursäkt invandring för kopter till platser mer öppen för religionsfrihet.

För många som betraktar Mellanöstern som en övervägande del muslimsk provins, kan det vara svårt att föreställa sig att kopter befolkningen gång var framstående i Egypten. Genom att det tredje århundradet e. Kr. , övade flesta egyptier kristendomen. Naturligtvis skulle många konvertera efter läror Mohammed nådde Egypten.

I dagens datum, påståenden endast cirka 10% av Egyptens befolkning fortfarande koptiska. Öva kopterna har uthärdat förföljelse av extremistiska muslimer. Det har varit många terroristattacker mot kopter kyrkor och deras medlemmar. Liksom, lagar fortfarande existerar som diskriminerar kopter i moderna Egypten.

Flera traditioner i koptiska kristendomen inte praktiseras på andra håll, och skulle kunna gå förlorad om förföljelse i utdöende. Koptiska traditionerna inbegriper tjänster som hölls i koptiska språket, eller egyptiska. Liksom skiljer sig kopter kalendern från den gregorianska kalendern. I början av vår tideräkning i koptiska religion är 284 CE.

Den kopter använder det här året, särskilt eftersom det markerar rad Diocletianus till tronen i Rom. Diocletianus var fruktansvärt anti-kristna och hans styre präglades av många avrättningar av dem som praktiserat kristendomen. Koptiska kristna använda A. M. stället för A. D. eller C. E. I detta fall A. M. står för "Year of the Martyrs. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.