Vem är Svartskägg?

Svartskägg var smeknamnet på Edward Teach, en ökänd pirat aktiv i Västindien i början 18th century. Även Svartskägg hade en kort karriär som pirat, varar cirka två år blev han den egentliga bilden av en skrämmande pirat kapten i det folkliga medvetandet. Svartskägg var känd för att flera vapen och för att ha ett stort svart skägg, varifrån han fick sitt smeknamn, i vilken han skulle väva brännande hampa och matcher under strid.

Ytterst lite är känt om Blackbeard tidiga år. Hans födelsedatum och födelseplats är en fråga om gissningar, och hans efternamn är varierande som Teach, Thatch, eller Drummond. Han började sin karriär inom sjöfarten som en brittisk kapare, vänder sig till piratkopiering 1716. Svartskägg befallde ett fartyg han namngav Queen Anne's Revenge , tidigare Le Concorde de Nantes , då han hade tjänstgjort som pirater. Svartskägg blev terrorn av haven i Västindien och längs Atlantkusten, liksom att bli ledare för den provisoriska piraten uppgörelse i Nassau, öknamnet "Privateers republiken. " Queen Anne's Revenge hade en stående rivalitet med brittisk man-of-war HMS Scarborough .

Kanske Blackbeard mest beryktade bedrift som en pirat var hans 1718 blockad i Charleston, South Carolina. Svartskägg bjudit fyra fartyg för att blockera handeln väg in i staden, och den grupp plundrade fem fartyg och hindrade många från att komma in i hamnen. De har också haft ett antal fångar som gisslan och krävde en lösensumma på en kista av läkemedel. Svartskägg kort efteråt sprang två av sina fartyg på grund i North Carolina, förlorar mycket av sin besättning, och retirerade Ocracoke Inlet, North Carolina med sin skatt.

Efter denna katastrof, som vissa historiker misstänkte var medveten om den del av Svartskägg, piraten kapten befallt ett mindre fartyg, kallad Adventure , med en besättning på 19. I november 1718 erbjöds löjtnant Robert Maynard en belöning av guvernör Alexander Spotswood i Virginia att hitta och döda Blackbeard. Maynard sig an uppgiften med två små skutor, HMS Ranger och HMS Jane . Den 21 november möter Maynard Adventure och lurade Blackbeard i ombordstigning Ranger med tio medlemmar i sin besättning. Den striden var lång och intensiv, men Maynard och hans besättning segrade, och Blackbeard dödades på morgonen den 22.

Svartskägg gick till historien som en av de mest kända Pirates of the Caribbean, och legender om den berömde piraten kapten överflöd. Intressant nog finns inga kontrollerbara uppgifter om Blackbeard döda någon, men hans bilder har kommit till PERSONIFIERA den hänsynslösa, blodtörstiga sjörövare av Golden Age of Piracy. Ett skeppsbrott hittades utanför kusten i Atlantic Beach, North Carolina 1996 misstänks vara Queen Anne's Revenge , men forskning pågår.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.