Vem är Steve Irwin?

Steve Irwin (1962-2006), också känd som Crocodile Hunter, var en hängiven biolog och djurliv konservativa. Hans premiären dokumentär 1992 gjorde honom till en älskad tv-stjärna, liksom. Många njöt och var inspirerade av hans större än livet australiska personlighet och sin nästan barnsliga entusiasm och kärlek till djur som krokodiler och ormar.

Irwin föddes i Melbourne, Australien, föräldrar Bob och Lyn Irwin. Hans föräldrar var hängivna både djurlivet, särskilt för reptiler, och de lämnade Melbourne för att börja ett litet zoo i Queensland. Den unge Irwin växte upp med utbildning på arbetsplatsen i djurparken förvaltning, djurskötsel och också lärt sig att fånga krokodiler. Vid nio års ålder, fångad Irwin hans första "Croc" med hjälp av sin far. När Irwin ut gymnasiet, arbetade han som volontär remover av krokodiler, skicka sina fynd tillbaka till Queensland Zoo . År 1991 tog Irwin ägare till djurparken från sin far, och djurparken döptes Australia Zoo. Även om besökarna var fortfarande minimal vid denna tid, Irwin's live show väckte intresse TV-chefer som tänkte en dokumentär om Irwin skulle göra för spännande TV. Dokumentären väckt intresse, och planer gjordes för att ge Irwin sin timmeslånga show.

1992 Irwin gift hustru, filmade Terri Raines, och de två första av de Krokodiljägaren visar samtidigt på deras smekmånad. Irwin's första utställning träffade strålande recensioner när den sändes den australiska tv. Senast 1997 säkerställdes hans popularitet i USA och Storbritannien, när hans dokumentärer började luften. senare visar vilja Croc filer skulle bli särskilt populär för barn. Både barn och vuxna såg upp till Irwin som en orädd hjälte, och även en älskvärd karaktär. Han var känd för att använda australiska termer, såsom "JÖSSES" och "Mate", som helt enkelt läggas till hans popularitet som TV-personlighet.

Irwin expanderade Australia Zoo, samt, arbetat mer dokumentärer med Terri. Hans visar ansågs ha hög grad bidragit till ökad popularitet för den nystartade kanalen Animal Planet. Han medverkade även i en populär film, The Crocodile Hunter: Collision Course under 2002. En del kritiserade Irwin uppsåtligt flirt med fara, säger att en sådan chock värde kan göra för bra TV, men var inte i linje med den säkerhet som en TV-värd för ett djurutställning bör bevara. Folk var upprörda särskilt under Irwin mata en krokodil på Australia Zoo medan du håller sin nyfödde son Bob. Den "baby Bob" incident ledde till en liten nedgång i popularitet, men Irwin stadiga arbete hållit Australia Zoo populära . Han uppträdde på flera pratshower att försvara sitt beslut, och nu håller fast vid lagar som antogs sedermera i Australien, som är förbjudet att ha småbarn i närheten av krokodiler.

Irwin fortsatte filma dokumentärer för Discovery Channel, Animal Planet och Travel Channel. Han arbetade på att utveckla ett barn "visar sig vara värd sin tio-åriga dotter Bindi Sue, när hans liv skars tragiskt kort. I en bisarr olycka, knivhöggs Irwin i hjärtat av barb av en stingrocka.

Många trodde Irwin liv rimligtvis kunde ha kortats av sitt farliga yrke, men absolut ingen förutspådde hans liv skulle sluta på grund av en stingrocka. Dessa varelser är särskilt mild och dödsfall stingrocka möten är mycket sällsynta. Sedan hans död filmades, visar analysen av det attentat som Irwin på något sätt var beter sig på ett olämpligt eller riskabelt sätt runt stråle. Sörjande är kvar att undra varför Irwin, som i sitt liv gav så mycket tillbaka till jorden och varelser han älskade, kunde ha dött på ett sådant sätt.

Australian dignitärer, erbjöd Irwin en statsbegravning, men detta avböjdes av familjen. Irwin efterlämnar hustrun Terri, dotter Bindi och son Bob. Hans fans kommer att sakna så mycket honom, och de hoppas att hans arv kommer att inspirera andra att hälsa naturen med omsorg och respekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.