Vem är Sid Vicious?

Sid Vicious, född Simon John Ritchie 1957, var en av de viktigaste aktörerna i punkrock rörelse som basist i bandet The Sex Pistols. På ett sätt, Sid Vicious blivit ökänd än känd. Han anklagades för dödligt stickande hans flickvän Nancy Spungen 1978, och i väntan på rättegång, dog han av en överdos av rent heroin, (vanligen drogen i utspädd form), 1979. Det är viktigt att notera Vicious aldrig påstått kunskap om stickande, och kunde inte minnas det, och att flera andra teorier framkom om Nancy död. Båda var nedsänkt så djupt heroin narkotikamissbruk vid den tidpunkt då ett valfritt antal teorier om Nancy död, och Sid är möjliga. Innan Nancy och Sid död hade Sid rekryterats musik producent Malcolm McClaren , till en av de stora anläggningsmaskiner och Shakers av punk rörelsen och senare i New Wave-rörelse, ersätta Glen Matlock i Sex Pistols. Vid 20 års ålder, hade Vicious redan spelat i flera brittiska band som inte hade vunnit sådan popularitet att Sex Pistols höll. Det är rimligt att säga hans musikerskap aldrig lyfts fram, och han var känd ganska mycket som en "tre ackord" man, med mer attityd än lämplighet som basist. När han ändrade sitt namn till Sid Vicious, det faktiskt låter som om mannen var ganska fientligt. Detta gäller i viss mån, och Sex Pistols var speciellt fientlig, mot regeringen och pro-anarki. Men själva namnet gavs till Sid som vän John Lydon, som hade en hamster som heter Sid Vicious.

Vicious var redan ett stort fan av Sex Pistols när han blev tillfrågad att gå med i deras band 1977, men sitt möte med Nancy Spungen skulle visa sig att förstöra bandet inifrån, precis som det slutligen förstörs dessa två ungdomar. Nancy var beroende av heroin, och snart Sid var också. Deras förhållande var explosiv och ibland våldsamma, och det djupt rörd Sid förmåga att utföra. Den dramatik som deltar i Sid /Nancy förhållande ledde till stridigheter i bandet, och dess upplösning bara ett år efter att Sid hade anslutit sig till.

Nancy sedan fungerat som Sid manager, och Sid Vicious hade några spelningar som solist. Före hösten 1978, var Nancy död, kanske dödad av Vicious, och trots att han spelat in några fler låtar, han snart skulle dö. Sid Vicious kanske bäst uttrycker det värsta av punkrock rörelsen, och senare rörelser som den Grunge rörelsen i början av 90-talet. Faktum är att det har upprepats paralleller dras mellan död Nirvanas Kurt Cobain, och hans relation till Courtney Love.

I bästa fall var punkrock reaktionär, kritisk för att upprätta och särskilt utformade för att vara annorlunda och rå, speciellt avsett att motverka "burk" popularitet disco och föra tillbaka energin av liveframträdanden. I värsta man uppmuntras narkotikaanvändning, våld och nihilism. Vicious kan ha varit den mest kända "ansikte utåt" punk rock, men han uppenbarligen också står som ett exempel på vad som kan hända när en livsstil föreslår är den som man följer. Han tog sin Live Fast, Die Young filosofi på allvar, och gjorde just det, lämnar ett spår av förstörelse i hans väg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.