Vem är Kurt Cobain?

Kurt Cobain (20 Februari 1967-5 april 1994) var en amerikansk musiker som genom sitt grunge band Nirvana , hade en stor inverkan på rockmusik i början av 1990-talet. Mitt i sin klippa stjärnstatus, Cobain begick självmord. Även om den skada som lett till död var ett pistolskott blast, innan bränning pistolen, injicerade Cobain sig med mer än en dödlig dos heroin.

Kurt Cobain tillbringade de första åren av sitt liv lever i Aberdeen, Washington , tills hans föräldrar skiljde sig när han var åtta år gammal. Liksom många yngre barn som utsatts för skilsmässa, hade vid en bestående inverkan på hans liv. Vänner och familj noterade att efter skilsmässan blev Kurt mer tillbaka.

Kurt Cobain upplevt förvirrad och besvärliga tonåren som många tonåringar gör, och så småningom sökte tröst i Seattle punk musikscenen. Tidigt band som påverkat Cobains musikstil ingår The Melvins och The Pixies . Det är under tonåren som Kurt Cobain började experimentera med olagliga droger, som börjar med marijuana och trappas upp till LSD.

Efter flera försök att bilda framgångsrika banden, slagit Cobain till slut med elbasist Krist Novoselic att skapa den tidigaste inkarnation av Nirvana. För en stor del av Nirvana s historia, lekte bandet Chad Channing på trummor, tills Cobain blev upprörd med Channing och sparkade ut honom. Bandet valde slutligen Dave Grohl, en begåvad trummis som senare blev sångare och frontfigur för bandet Foo Fighters . Nirvana långsamt nått framgång började Cobain att experimentera på allvar med hjältinna användning. Den 24 februari 1992, Kurt Cobain gift Courtney Love, en karl musiker och sångare i rockbandet Hole . Många Nirvana fans var kritiska till Love, och trodde att hon bara var med Kurt Cobain som ett sätt att få sin egen grad av stjärnstatus. Oavsett uppgav Cobain att han var kär i kärleken.

Kurt Cobain var en frispråkig kritiker av den traditionella musikindustrin, både före och efter sina framgångar med Nirvana . Han trodde att stora skivbolag främjas något de trodde skulle sälja, och gav lite hänsyn till kvaliteten på musiken. Denna tro, i kombination med den enorma mainstream framgång Nirvana , tros av många vara den primära faktorn i Cobains självmord. I hans självmord skrivelse uppgav Cobain att han inte längre fick skriva eller framföra musik, och hade inte under lång tid.

En del tror att Courtney Love dödade Kurt Cobain, trots att hon var på rehabilitering anläggning för heroin vid den tiden. Efter Cobains död, hölls en minneshögtid i Seattle Center lockade flera tusen sörjande. Under service, ett förinspelat meddelande featured Courtney Love läsa delar av Cobains självmord brev.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.