Vem är Konfucius?

Konfucius var en kinesisk filosof som föddes år 551 f. Kr. Konfucius är en förvrängning av namnet K'ung Fu-tzu . Även K'ung Fu-Tzu var filosofen rätta namn, han har historiskt varit kallad Konfucius i västvärlden.

religion konfucianism hämtar sitt namn från Konfucius, och är baserad på hans skrifter. Dessa skrifter var avsedda att vara råd för de styrande i Kina i det sjätte århundradet f. Kr. , och studerades senare av anhängarna av Konfucius. Dessutom, hans efterföljare förde in idéer med ursprung i buddhism och taoism, konfucianism som sprids från Kina till andra asiatiska länder, däribland Sydkorea, Japan och Vietnam. En idé som betonas av Konfucius var "vacker beteende. " Han tänkte att om alla i ett samhälle kan uppnå "vacker beteende" eller vad han ansåg vara korrekt beteende, skulle samhället bli perfekt. Detta innebar att undvika alla extrema åtgärder och känslor, att vara omtänksam mot andra, respekt för familjen, och dyrka förfäder. kan Konfucius inte ansåg sig ha grundat en religion. Han var en filosof, inte en profet, och inte betona andlighet, utan vissa beteenden och vara en god medborgare. Han ansåg att fem relationer låg till grund för en stabil, glad samhälle. Dessa fem relationer omfatta dem mellan linjal och föremål, äldre bror och yngre bror, far och son, man och hustru, och relationen mellan två vänner.

Efter hans död fortsatte Konfucius barnbarn och lärjungar sprida sina filosofier. Konfucius anses vara en bra lärare, snarare än en gud. Han är känd för sina uttalanden, såsom "Vad du inte vill själv, gör det inte till andra" och "Respektera dig själv och andra kommer att respektera dig. " Ritualer som stärker de fem relationerna är viktiga för anhängare av hans läror.

Konfucius dog 479 f. Kr. Hans hemstad Qufu blev känd efter hans död, och är nu besöks av många turister, liksom kinesiska medborgare som vill besöka den närbelägna tempel och Konfucius grav. Det är oklart om Konfucius skulle ha godkänt i många tempel tillägnat honom, eller om han hade önskat att hans efterföljare att fortsätta med sin undervisning, och inte göra honom till föremål för dyrkan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.