Vem är King Arthur?

King Arthur är den brittiska kung vars legender, utvecklades framför allt vad gäller Knights of the Round Table, betydligt under medeltiden i de flesta europeiska länder, men framför allt Frankrike, Tyskland och England. Det har länge varit ifrågasatt huruvida en sann King Arthur funnits och det finns vissa belägg för att i 5: e århundradet CE fanns en Arthur, möjligen Roman eller Celtic, som kunde leda en lyckad kamp eller rad strider vända Saxon inkräktare. Arthur som vi känner från myter och legender är mycket mer fancifully utförts, och nämns för första gången den fiktiva karaktären förekommer i History of the Kings of Britain av 11 och 12-talet präst, Geoffrey av Monmouth. Den grundläggande legenden är att det brittiska kungen är son till Pandraeg Uther och Igraine, hustru Gorlois. Utherfalls förälskad i Igraine, och med råd i guiden Merlin, kommer till henne förklädd som hennes make. På grund av Arthur's föräldraskapet Han är uppvuxen i en avdelning av en annan riddare, och bara lär sig om sin härstamning efter Uther död. Det är så här att många konton har de unga och assumedly oäkta barn påstår hans rike genom att ta bort Excalibur, den stora och förtrollade svärd ur en sten, en bedrift som endast kan uppnås genom den sanna kungen. som kung, Arthur samlar ihop en grupp av riddare som kämpar för rättvisa, och fastställer Knights of the Round Table. Bland de uppdrag, beroende på varje historia, är sökandet efter den heliga Graal. Dessutom är riddarna ålagda att skydda kvinnor och hjälplös, en betydande förändring från några av de missbruk av stormän och riddare vasaller i det feodala systemet. Annan viktig faktor för att legenderna är Arthurs inrättandet av Camelot, mässan rike han bygger.

Arthur är gift med barnlösa Guinevere, men olika konton ge honom utomäktenskapliga barn, inklusive en son, Mordred, som i slutändan dödar sin far (och blir dödad av honom) och välter hans rike. Mordred berättelse och hans förhållande till fadern är en utomordentligt sorglig på vissa konton, eftersom Mordred är produkten av en incestuösa förbindelser mellan kungen och hans halvsyster. Det snällaste räkenskaperna inte nämna detta, eller försvara kungen genom att antyda att han är omedveten om Morgase relation till sig själv, och i mycket tidig räkenskaperna, Mordred inte Arthur's son.

Berättelserna om kungen och Camelot är retold många gånger, och genomgick stora förändringar under medeltiden framskred. Tonvikten i berättelser utanför England var ofta på att lägga till ytterligare riddare, liksom Lancelot, Parsifal, och Gawain. Vissa anser att det bästa att ta om hela historien är Thomas Mallorys Le Morte d'Arthur publicerades i slutet av 15th century.

Andra föredrar moderna tolkningar av Arthur berättelser, inklusive verk som TH White's Once and Future King , Marion Zimmer Bradley's Avalons dimmor , och Mary Stewarts Merlin Trilogy . Många filmer har behandlat kungen också. Det senaste av dessa, King Arthur från 2004, gör försök att återupprätta vissa historiskt korrekt till berättelsen genom att datera den tid som inte under medeltiden, men istället äger rum under den 5: e århundradet vår tideräkning när den verkliga Arthur kan faktiskt regerade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.