Vem är Jim Dale?

Jim Dale kallas "The Voice of Harry Potter", och har också fått stor meddelande som berättaren av den mycket populära ABC TV-serien Pushing Daisies , som hade premiär under hösten 2007 . Född James Smith 1935 i England, är Jim Dale både skådespelare och en singer /songwriter med en imponerande lista med krediter i dessa områden. Han skrev texten till 1966 Georgy Girl , och ett antal andra singlar som fungerat väl i Storbritannien.

Några av Dale mest kända film arbete, särskilt för brittisk publik, är hans arbete i Carry On filmer, en grupp av komedi filmer som ofta var send-ups av brittiska institutioner. Jim Dale kastades ofta som romantisk bly i dessa filmer, och medverkat i sammanlagt elva av dessa filmer. Mer att känna igen för amerikanska publiken får Dale arbete i 1977 års Disneyfilmen Pete's Dragon , där han spelar rollen som Doc Terminus. på teatern, och som medlem i någon av de mest prestigefyllda teatern grupper, som Londons National Theater, som han gick med på begäran av Laurence Olivier, Jim Dale har medverkat i många anpassningarna av Shakespeares pjäser. Han har också mottagit fem Tony nomineringar, och en Tony Award för sin Broadway arbete. 1980 vann han ett eftertraktat Tony för bästa ledande aktör i en musikal för sin prestation i Barnum .

År 2006 stjärnmärkta Dale i en one-night utförande av Sherman Brothers musical Busker Alley . Föreställningen trivdes så att en Broadway-produktionen med skådespelaren är planerad. 2008 såg också Dale hedrats med en Grammy-nominering för sin tolkning av den sista Harry Potter-boken. Han hade tidigare fått Grammy nomineringar för flera andra av böcker, och för närvarande har en Guinness World Record for flesta skapade karaktärer-134 olika röster-i en ljudinspelning.

Det bör noteras att Stephen Fry och inte Jim Dale har spelat in ljudet böcker av Harry Potter för brittiska fans. Fläktar har olika uppfattning om vilken behandling de flesta föredrar, men många erkänner extra dramatiska rad ut av Jim Dale, speciellt i hans uppoffrande läsningar av så många av de älskade Harry Potter. Dale också berättar att vissa versioner av Harry Potter-videospel, och använder sin röst talanger på DVD-utgåvor av filmerna att berätta några av de speciella egenskaper eller "Extras" var DVD: n innehåller.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.