Vem är Glenn Beck?

Glenn Beck är en talkshow värd med en förkärlek för frispråkig och socialt konservativa åsikter. Ofta kontroversiell, Beck är en stark motståndare till censur av tal och politisk korrekthet. Förutom ett mycket framgångsrikt radioprogram, värd Beck hans egna nyheter show kallad Glenn Beck Show på Fox News, och är också en bästsäljande författare. Hans sätt att skriva och leverans kombinerar ofta humor och social kommentar, trots att hans åsikter är långt ifrån universella.

Beck's radio karriär började som en lokal musik radio DJ, värd för en mängd olika stilar på närliggande radiostationer. Efter att ha lämnat gymnasiet arbetade han sig fram i graderna, blev den yngsta värd morgonen show i Amerika vid 18 års ålder. Efter många år som han flyttade från station till station mitt personliga bekymmer, började Glenn Beck arbetar i radioprogram som värd för WFLA-AM i Tampa, Florida. Hans program hade en radio våg och valdes av stationen ägaren, Clear Channel, för syndikering. Glenn Beck Program har nu en räckvidd på närmare 300 stationer.

Även upp katolska, Beck småningom anslöt sig till kyrkan av Sista Dagars Heliga efter en lång kamp mot droger och alkohol . Han nämner ofta sin religion i sin kommentar, och beskriver dess inflytande på hans liv. Under 2007 sändes Beck en intervju med pastor Al Sharpton, angående kommentarer pastor hade gjort om presidentkandidaten Mitt Romney är mormon tro.

Även Beck ansluter sig till en konservativ ståndpunkt i många frågor, framhåller han att han är inte en dogmatisk republikan. Föredrar att förbli outnyttjade vad många ser som en alltför splittrande tvåpartisystem politiska system, Glenn Beck stället fokuserar på konkreta frågor som måste lösas. Bland hans frispråkiga positioner är en passionerad tro på rätten att bära vapen och ökad amerikansk gränssäkerhet. Beck äger också en pro-life position och är emot dödshjälp, men har nyligen kommit ut till förmån för dödsstraffet efter en lång historia av att tala emot det.

Glenn Beck är en polariserande media siffror, med en många brinnande fans och passionerade belackare. Hans humor särskilt ofta uppfattas som stötande, smaklös och kränkande för en mängd olika människor. Det finns få tecken på att han förväntar sig alla att instämma i allt han säger, men, och en del supportrar tycker att hans konservativa satir och sarkasm är något mer offensiv än den liberala baserade arbete för komiker som John Stewart och Stephen Colbert. Förtalare är snabba att svara, dock att jämförelsen är orättvis, Stewart och Colbert Bill sig som underhållare i stället för myndigheter eller journalister, och deras innehåll är tänkt först för skratt, medan Beck är i första hand en politisk kommentator.

Like Glenn Beck eller förakta honom, har han stigit för att bli en av de mest populära radio värdar i landet. Hans böcker har alltid sålt bra, med två publikationer når New York Times bästsäljarlistorna. Konservativt sinnade människor kommer förmodligen njuta av kvickhet och passion Beck tillför hans sändningar. Å andra sidan kan de som finner sig inte på distans i konservativa åsikter, men njuta av politisk satir och radioprogram finns att lyssna på sitt arbete ibland kan ge en uppfriskande synvinkel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.