Vem är Elton John?

Elton John är en sångerska och pianist som steg till berömmelse under 1970-talet. Idag är han en av de mest framgångsrika artister genom tiderna, som säljer mer än 250 miljoner album, med mer än 50 låtar på Top 40 radio-diagram. År 1998 adlades han av drottning av England. Som en öppet homosexuell man, har han varit en aktiv talesman och förespråkare för förebyggande av aids sedan 1980-talet.

Elton John förnamn var Reginald Kenneth Dwight. Han föddes i en förort till London 1947, som son till en officer och hans fru. På en mycket ung ålder började han visa tecken på stark musikalisk talang på piano. Han fick ett stipendium till Royal Academy of Music när han var elva år gammal, och blev mer intresserad av rockmusik under sin tid där.

1967 bytte Reginald Dwight sitt namn till Elton John, strax efter utgör den viktigaste partnerskap av sitt liv. Svara på en tidningsannons, träffade han textförfattare Bernie Taupin. De började snart skriva musik tillsammans med Taupin som ansvarar för texter, och Elton John skriva musik på piano. Samarbetet mellan Taupin och John fortsätter än i dag, hittills har Taupin skrivit texter för nästan alla av Elton John's songs.

Elton John's första framgången kom med lanseringen av hans 1970 album, Elton John . Albumets singel "Your Song" blev en topp tio-hit, och albumet snabbt skalas topplistorna också. Det var bara den första i en lång rad av Elton John's hitlåtar, dock. Av hans många bästsäljande singlar, några av de mest populära är "Crocodile Rock", "Tiny Dancer", "Rocket Man" och "Candle in the Wind. "Efter döden av prinsessan Diana 1997, inspelade Elton John en ny version av" Candle in the Wind "som en hyllning till prinsessan, som hade varit hans vän. Den nya låten" Candle in the Wind 1997 " var den snabbast säljande singeln i historien, med över 30 miljoner sålda exemplar.

Elton John karriär har eklektiska åren. Han skrevs och framfördes ljudspår för många Disney animerade filmer, men på senare tid har hans arbete prover tagits på många populära hip-hop låtar. Han har sagt att hans nästa projekt, skulle han vilja göra en hip-hop album själv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.