Vem är Dr. Seuss?

Dr Seuss, illustratör och författare, är författare till flera kända avsevärt och mycket populär rimmade barnböcker. Dr. Seuss föddes Theodor Seuss Geisel 1904. Han utbildades vid Dartmouth College och gick vidare till Oxford University, där han träffade sin fru, Helen Palmer.

Även om hans författarskap började med publicerade arbeten titeln på en humor tidskrift Domare och hans illustrationer och skrift framträdde också i Life och Vanity Fair , Dr. Seuss är mest känd för sina barnböcker, i synnerhet den mycket populära Katten i hatten . Han tillverkade sin första bok, och tänka jag såg det på Mulberry Street , 1936, och 43 förlag förkastade den.

Dr Seuss 'Vägen till berömmelse skulle inte börja i nästan 20 år. 1954 Life offentliggjort en rapport om läs-problem med barn i skolåldern och som visade att en del av problemet var att det tillgängliga materialet var tråkigt för barnen. I själva verket fanns det i början läsarna av denna tid nit, särskilt jämfört med vad som skulle komma. Inspirerad av detta, arbetade Dr. Seuss med en lista på 220 är vanligt ord och skrev en berättelse som innehöll dem alla. Resultatet blev Katten i hatten som uppnåtts omedelbar succé och blev en av de mest kända barnböcker genom tiderna.

Dr Seuss fortsatte hans framgångar på crafting nyckfull, underhållande barnböcker genom en kombination av rim och användning av högfrekvent ord med titlar som gröna ägg och skinka , en fisk, två fiskar . . . , Fox in Strumpor , och Det finns en Wocket i fickan . Berättelserna både underhålla och engagera tidigt läsare, och Dr. Seuss arbete krediteras med att förändra och förbättra av läskunnigheten bland små barn.

Dr Seuss är lika känd för sin skapelse av Grinchen julen . År 1957 krävde en historia om en trött grönt SURPUPPA Grinchen vars hjärta växte på grund av en "vem"? har blivit en helgdag tradition. Den animerade klassiska speciella har vädring på amerikanska tv varje semester säsong sedan 1966, och historien gjort den stora skärmen i 2000 med en live action remake Starring Jim Carrey. På liknande sätt, Katten i hatten har också gjorts till en långfilmslängd, live action film med Mike Myers som debuterade teater under 2003.

1991, Dr. Seuss avled efter ett evigt arv skriven på sidorna av hans böcker och sett genom ögonen på alla barn som någonsin har plockat upp en Dr. Seuss bok. Theodore Seuss Geisel kan vara borta, men han har lämnat världen med odödliga karaktärer som Grinchen, Mr Knox, och naturligtvis till den onda Katten i hatten ta över hans arbete att hjälpa barn lära sig läsa och njuta av det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.