Vem är David Duke?

David Duke är en vit-makt, nazistisk sympatisör, tidigare arrangör för Knights of the Ku Klux Klan och antisemit. Han har uthållighet i media och på Internet som han förespråkar för vad han kallar "vita rättigheter", "vit separatism" eller "vit nationalism. " Han anser att USA står under inflytande av judiska ledare, att svarta människor och andra personer i färg nedsättande USA, och han är känd för sitt avslag av effekterna av Förintelsen. i hans politiska karriär, gjorde han en framgångsrik anbud på uppdraget som ledamot i Louisiana State lagstiftaren 1989, trots protester från andra framstående republikaner som tidigare presidenterna George Bush och Ronald Reagan. I anbud för guvernören i Louisiana, USA senaten och ordförandeskapet, som har tappat målet, David Duke gjorde garner ett antal röster, särskilt från vita invånarna i Louisiana.

Antalet avgivna röster efter Duke i hans politiska karriär, som har upphört, är störande för många, särskilt eftersom Duke är märkt av Anti Defamation League som en av de högsta profilen vita suprematister i USA . Han har också följande i Europa och i extrema islamistiska länder. Detta följande stöder främst hans förnekande av förintelsen uttalanden och hans påstående att judar kontrollerar världen eller försöker.

föddes David Duke 1950 och gick med i Ku Klux Klan när han var sjutton år gammal. Han blev känd vid Louisiana State University för att hålla firandet av Hitlers födelsedag, och när han tog examen 1974, skapade han också Knights of the Ku Klux Klan. Han lyckades ändra Klan avsevärt genom att föreslå att gruppen skulle vara bättre som ett företag organisation än som en "under kläder" hemlig organisation, ett förslag som följdes.

Duke har dragit sig tillbaka från försök att köra för politiskt uppdrag, men han fortsätter att vara sång på idén om "vit separatism" och hans hat för staten Israel. Han frågor webbsändningar genom hans personliga hemsida, och har publicerat flera böcker och papper inklusive den ökända 1988 självbiografi My Awakening: A Path to Racial Understanding . David Duke förklarar att han inte är antisemit eller rasist, men han upprepade att Israel är i huvudsak en nazistisk stat och att lära av Israel främja judisk överhöghet. Under 2007 publicerade hertig en uppdaterad utgåva av boken.

År 2006, Duke, som tjänade doktorsexamen, deltog i "Översyn av Förintelsen" hölls i Teheran, och organiseras av Mahmoud Ahmadinejad, Irans president. Han fortsätter att uttrycka förnekande av Förintelsen och misskreditering av den judiska staten Israel, och har utvecklat en betydande följande i många länder som tidigare en del av Sovjetunionen. Det är värdefullt att komma ihåg när amerikanska medborgare är oroade över Islamo-fascism att dessa åsikter är inte begränsade till islam. David Duke är amerikansk medborgare, utan tvekan fascist, och fortsätter att påverka många, och trots att han ofta kritiserat, beräknas det att över 500. 000 exemplar av My Awakening har sålts, vilket tyder hans åsikter har en publik .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.