Vem är Dan Brown?

Dan Brown föddes den 22 juni 1964 i New Hampshire, USA. Den äldsta av tre barn, växte Brown upp i ett hus där konsten hade en tung närvaro: hans mor var en professionell musiker och hans far skrev läroböcker medan lärare gymnasiet matematik. Denna tidiga inflytande visade sig vara avgörande för Browns framtid, eftersom han hamnade bedriver en musikalisk karriär och släppa två album, en för vuxna och en för barn. Även i Los Angeles att göra karriär som låtskrivare, Dan Brown träffade och gifta Blythe NEWLON, direktören för direktören för National Academy of Songwriters.

Dan Brown fortsatte att producera musik och senare blev en engelsk lärare för att försörja sin familj. Det var inte förrän 1994 som Brown började skriva och publicera. I själva verket var de första få böcker på sin meritlista som skrevs tillsammans med sin hustru och var alla humoristiska böcker, såsom 187 män som skall undvikas: En guide för Romantically Frustrerad Woman och den skallige bok .

Med offentliggörandet av Digital Fortress 1998 blev Dan Brown en heltidsanställd författare. Framgång var dock fortfarande långt borta. Hans fyra första romaner, bland annat Angels Demons , såldes drygt 10. 000 exemplar, trots den tunga befordran som inrättats av sin hustru. Dan Brown fortsatte pratshower, gav hundratals intervjuer, och blev mycket aktiv i media. Även efterföljande böcker klarade sig bättre, det var inte förrän 2003 som Dan Brown slog guld. Da Vinci-koden drabbat New York Times Best Seller listan under den första veckan av sin release och det gick att sälja över 60 miljoner exemplar världen över.

Dan Brown aldrig har glömt sin kärlek till musik. När filmversionen av Da Vinci-koden kom ut, citerades han som producerar en låt till filmens soundtrack. Dan Brown har även skänkt över 2 miljoner dollar till Phillips Exeter Academy, hans Alma ärendet, för att hedra sin far, som undervisade vid skolan fram till sin pensionering 1968.

Dan Brown är för närvarande verksam i en roman med titeln The Solomon Key , som kommer att offentliggöras under 2007. Boken kommer att följa Robert Langdon, karaktären från Da Vinci-koden, i sin strävan att förhålla frimureriet till USA fäder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.