Vem är Bruce Lee?

Bruce Lee var en firad kampkonst och skådespelare som arbetat under 20th century. Han är ofta anses vara en av de mest framträdande kampsportutövare av 20th Century, och han är direkt krediteras populariserat kampsporter och Hong Kong-stil actionfilmer i väst. Trots att Bruce Lee dog mycket ung, fortsätter han att vara en ikon i världar av film och kampsport, och han är föremål för många kulturella referenser och hyllningar.

Lee föddes 1940 i San Francisco till kinesiska föräldrar, flyttar till Hong Kong vid ung ålder med sina föräldrar. Hans far var inblandade i kantonesiska operan, så den unge Bruce Lee snabbt fann sig introducerades till filmindustrin. Vid 18 års ålder reste Bruce Lee till USA för att studera vid University of Washington, där han träffade Linda Emery, som han gifte sig 1964, och paret fick två barn, Brandon Lee och Shannon Lee. Under Lees första period i USA, bestämde han sig för att fokusera på kampsport, men han snabbt fann sig med film och tv-roller på grund av hans skicklighet.

Bruce Lee var en liten man, men han var mycket muskulös och mycket kraftfullt. Han har ägnat stora personlig lämplighet och kost, arbetar ständigt med att hålla sin kropp i utmärkt skick, och hans ansträngningar gett resultat i konkurrens och på film. Frustrerad med starkt ritualiserade metoder för många traditionella kampsporter stilar, utvecklade Lee också Jeet Kune Do, en kampsport form som fokuserar på flexibilitet, effektivitet och snabbhet, förkasta några av de mycket formaliserade rörelser andra kampsporter stilar.

Förutom att arbeta i film och TV, Bruce Lee även arbetat som kampsport instruktör och konkurrent. Hans små och stora muskulatur fångade uppmärksamheten hos många människor i väst, vilket leder till en markant ökning av intresset för kampsport och lek legioner av anhängare som ville utveckla kampsport färdigheter. Även hans egenskap kunskaper var inte särskilt stellar, många fans ansåg att han gjorde upp om det med hans kampsport förmåga.

År 1973 kollapsade Bruce Lee när han arbetade på Enter the Dragon , hans sista och kanske mest berömda film. Han behandlades för cerebral edema och ut, två månader senare tog Lee ett smärtstillande medel mot huvudvärk och beslutat att ligga ner, men han blev aldrig upp igen. Hans obduktion visade att den cerebrala ödem hade återvänt, och hans död ansågs i stort sett som en olycklig olycka. Några fans var skeptiska till detta och pekade på Lees otrolig fysisk kondition och besatthet av välbefinnande, och somliga antytt att det kan finnas en Bruce Lee förbannelse, särskilt efter hans son Brandon Lee dog vid bara 28 på grund av en olycka på en film som .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.