Vem är Bo Diddley?

Bo Diddley är ofta som en pionjär för att föra rhythm and blues element till rock and roll. Född Elias Otha Bates 1928, höjdes Bo Diddley med en syssling, och ibland hennes efternamn, McDaniel. Den McDaniel familjen flyttade till Chicago när Bo Diddley var ganska ung, och han visade tidigt en talang för musik, studera först violin och sedan gitarr.

Diddley kombinerat hårt arbete med en spirande musikkarriär i de sena tonåringar. Han arbetade både som snickare och mekaniker, men började också arbeta som en gata musiker, innan det blir regelbundna spelningar på Chicago klubbar i början av 1950-talet. I mitten av 1950-talet blev Elias McDaniel Bo Diddley, åtminstone så länge på scen, och 1955 hade han en Bonafide R B hit med låten "Bo Diddley. " På sak Diddley är känd för är banbrytande ett särskilt beat "Ett och två och tre och fyra och . . . " upprepas en andra åtgärd. Detta visade tar sin inspiration från rumba rytmer och har använts ofta av några av de stora rockmusiker, som band som U2, The Beatles, Bruce Springsteen och The Byrds. Hans arbete har direkt lett till tidigt värld av sten och särskilt sent i livet, han fick många lovord från musikvärlden. Dessa inkluderar induktion i Rock and Roll Hall of Fame, i Rockabilly Hall of Fame, och en Grammy Lifetime Achievement Award. Av medmusikanter och organisationer musik och andra publikationer, Bo Diddley anses vara en av de mest inflytelserika av rock, R B och rockabilly musiker, och rankades av Rolling Stone som bland de 100 största rockartister.

De flesta av de framgångsrika och musikaliskt aktiva år av Bo Diddley skett från mitten av 1950-talet genom det tidiga 1970-talet. Han fortsatte att spela live uppträdanden sporadiskt i slutet av 1970 och framåt, bland annat som ett förband för punkbandet The Clash. Hans intressen fortsatte att vara olika, och han även arbetade i Valencia County, New Mexico som ett lag officer under 1970-talet.

Fram till ett år före sin död på 2 juni 2008 var Bo Diddley aktiv som musiker, gör framträdanden på beställning. För ungefär ett år före sin död, fick han en stroke, och bara gjorde ett resultat det året, i november 2007. Diddley var främst i Florida för sitt sista levnadsår, tröstade av sina många vänner och familj och sin starka kristna tro att han skulle åka till himlen. Hans död rapporterades av familjemedlemmar som förväntat och fredlig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.