Vem är Bill Pickett?

Bill Pickett utvecklade tekniken att bulldogging, eller styra brottning, och var känd som världens första svarta cowboy och rodeo stjärna. Han var egentligen en kombination av svart, vitt och Native American Cherokee. Bill Pickett sägs ha kommit på idén att bulldogging genom att titta bulldog vallhundar hantera stutar.

Bill Pickett metod att styra brottning innebär en cowboy till häst som hoppar ut på att styra och tvingar styra hals rygg genom att vrida den. Då cowboys skulle bita styra läppar och så småningom få styra rätten till marken. Pickett visade sin teknik i rodeo visar och i vissa filmer och kallades Dusky Demon .

William Picket föddes 5 December, 1870 i Travis County, Texas. Han var den första av 13 barn till Thomas Jefferson och Mary Virginia Elizabeth Pickett, som båda var tidigare slavar. Vid tiden Bill var 18 år gammal, hade familjen flyttat till Taylor, Texas och Bill började en häst bryta tjänst med sina bröder kallas Pickett Brothers Bronco Busters och Rough Riders Association. Bill Picket hade också gått med i nationalgardet och var en diakon i hans baptistkyrkan. Han var 20 år gammal när han gifte sig med Maggie Turner, en före detta slav, och dotter till en vit plantage ägare, och de fick nio barn. En gång i tiden var Will Rogers och Tom Mix assistenter till Bill Pickett under hans rodeo visar. Bill började styra brottning i underhållningssyfte 1904 och kallades ibland som Bulldogger samt Dusky Demon . Han arbetade med Buffalo Bill Cody och 101 Ranch Visa som Cody hade startat 1883. Pickett förde bulldogging till föreställningen med hjälp av sin häst, Spradley.

År 1993 blev Bill Pickett den första svarta mannen vars resultat hedrades i National Cowboy Hall of Fame and Western Heritage Center i Oklahoma. Under större delen av år Pickett var inblandad i rodeo visar svarta människor fick inte vara i rodeo tävlingar med vita människor. Ibland Bill Pickett fick konkurrera på Rodeos genom att registrera sig Native American. År 1994 släpptes ett amerikanskt frimärke för att hedra Bill Pickett, men en av hans bröder, Ben, var faktiskt första bilden på stämpeln innan felet rättades.

Bill Pickett dog vid 61 års ålder den 2 April, 1932 på 101 Ranch i Oklahoma. En häst han var Roping gav honom en dödlig spark i huvudet. Pickett namn lever vidare i lagförslaget Pickett Invitational Rodeo krets samt Pickett Elementary School i Georgetown, Texas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.