Vem är Bill Gates?

William Howard Gates III, mer känd som Bill Gates, föddes den 28 oktober 1955 i Seattle, Washington. Han är mest känd som medgrundare av mjukvarujättens Microsoft ™ Corporation, ett företag han och Paul Allen bootstrapped 1979. De enorma framgångarna med Microsoft har samlat företagaren en häpnadsväckande rikedom, vilket gav honom titeln "rikaste mannen i världen" från 1995-2007, enligt Forbes Magazine. Från och med 2007, Bill Gates ett värde uppskattas på $ 59 miljarder US dollar (USD).

Bill Gates föddes i en väl-att-göra-familj, hans far en framgångsrik advokat, hans mor en styrelseledamot för First Interstate Bank. Gates har två syskon, Kristianne och Libby. Under läroverk Gates utmärkte sig i matematik och naturvetenskap, och inskrivna i Lakeside, en exklusiv förberedande skola. på Lakeside den unge Bill Gates utsattes för sin första datorer i form av Teletype terminaler nätverk till en fjärrserver. Användning av Teletype krävs block köper tid från servern. Gates och hans Lakeside vänner förbjöds från ett system efter administratörer lärde barnen var utnyttja buggar (fel) i systemet för att få fri tid.

Gates utvecklade snabbt ett brinnande intresse för operativsystem, källkod och datorspråk, inklusive Basic, Fortran, Lisp och COBOL. Han och Allen var snart få arbete söker efter sårbarheter i befintliga system och skriva egna program. Efter 14 års ålder Gates grundade en kortlivad venture med Allen som gav Gates $ 20,000 USD under första året.

Intresserad av lag, inskriven Bill Gates vid Harvard College 1973, men världen skulle ha olika planer för framtiden programvara Mogul. Bara två år i Harvard Gates tog tjänstledig för att arbeta med Allen skriva ett operativsystem (OS) för vad som nu anses vara den prerunner till persondatorer, för Altair 8800. De två unga männen bildat ett partnerskap som de ursprungligen kallades "Micro-soft", senare förkortning för "Microsoft" vara varumärkesskyddade i november 1976.

Kanske förebådade vad som komma skall, det Altair operativsystemet som Bill Gates och Paul Allen skrev blev kopierad av många och delas mellan dator entusiaster, vilket fick Gates att skriva ett öppet brev i februari 1976. I sitt brev Gates framfört sitt ångest över att ha människor som använder OS utan att betala, betonar den tid och arbete som går in i planeringen och oförmåga att tillhandahålla högkvalitativ mjukvara utan skälig ersättning.

Fyra år senare, 1980, IBM närmade Gates att ge ett operativsystem för en kommande persondator linje. Gates föreslog 86-DOS, ett operativsystem skriven av Tim Patterson i Seattle Computer Products (SCP). Gates förhandlade därefter med scp göra Microsoft ensamlicenser agent i 86-DOS och slutligen full ägare, aldrig hänvisar till de potentiella mega-avtal med IBM. Microsoft anpassat OS, döpte om den till "PC-DOS" och bad IBM för en engångsavgift och behåller upphovsrätten. När IBM kloner slå marknaden som Bill Gates förutspådde de skulle, måste varje dator en kopia av Microsofts operativsystem, licensieras direkt från Microsoft.

Om MS-DOS öppnade dörren till Bill Gates "legendarisk status i datavärlden, sparkade Windows ™ operativsystem den vidöppna. Även om MS-DOS var ett textbaserat kommandoraden OS, Windows revolutionerade persondatorn världen, ger ett enkelt, grafiskt, peka-och-klicka-gränssnitt som gjorde datorer tillgängliga för alla. Marknaden exploderade från en relativt liten gemenskap av dator nördar till allmänheten, och stora och små företag.

Windows OS skapat en praktiken monopol på Bill Gates i IBM PC-marknaden. Microsoft köpte ofta ut små upp-och-kommande företag som utvecklar nya och populära programpaket, absorbera produkter till Microsofts linje. I många fall Bill Gates kritiserades för sin aggressivitet tvinga ut konkurrensen. Detta kulminerade i mitten av 90-talet när Microsoft förpackas Internet Explorer med Windows 95, i huvudsak "trycka" sin webbläsare på nya datoranvändare, tillskansa Netscape ™ s marknadsandel. Under 1998 amerikanska justitiedepartementet väckte åtal mot Microsoft i ett antitrust-mål, så småningom slutar med en dom mot mjukvarujättens.

1994 Bill Gates gift Microsoft anställd Melinda Ann franska. De fick tre barn: Jennifer (f. 1996), Rory (född 1999) och Phoebe (f. 2002). Gates har fått hedersdoktorat från universitet i Nederländerna, Sverige, Tokyo och från Harvard. Under 2000 fick han och Melinda grundade Bill och Melinda Gates Foundation , donera miljarder för att förbättra den globala hälsovården, bekämpning av aids, förbättra utbildningsmöjligheter och ge stipendier. Gates fick också ett hedersuppdrag Knighthood från drottning Elizabeth II år 2005, och utsågs en av de mest inflytelserika personer av 20th Century av Time Magazine.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.