Vem är Bill Bryson?

Bill Bryson är en amerikansk författare och journalist, mest känd för sin resa memoarer. Uppvuxen i Iowa och att ha tillbringat en stor del av sitt vuxna liv i England, besitter Bryson ett unikt perspektiv på både amerikansk och global kultur. Förutom sina böcker baserade på sina resor, han har skrivit mycket om språk och vetenskapens historia. var son till en journalist far och en fulländad mor, växte Bill Bryson upp i Des Moines Iowa i 1950 och 1960, en period han krönikor i sin bok 2006 The Life and Times av Thunderbolt Kid . Han flyttade till England 1973, efter flera månaders resa genom Europa slutits med att få ett jobb på ett mentalsjukhus i Surrey. Efter mötet och gifta sig med sin brittiska hustru levde Bryson i England i mer än 20 år innan han återvände till USA med sin familj i 1990-talet. Så småningom flyttade familjen tillbaka till Förenade kungariket, där Bill Bryson fortsätter att skriva samt fungera som kansler för universitetet i Durham och som ordförande för Campaign to Protect Rural England.

Även om Bill Bryson's hade skrivit böcker sedan mitten av 1980-talet brast han verkligen på den internationella facklitteratur litterära scenen med sin 1998 tas vandring längs Appalachian Trail, A Walk in the Woods: Rediscovering America på den Appalachian Trail . Boken uppnått avsevärda litterära uppmärksamhet i Amerika, och satte en del kontroverser om hans skildring av leden och den kultur som omger leden liv. Även humoristiska i naturen och full av ironiska våndan av nederlag, Bryson memoarer också ge allvarliga information om bevarandestatus av leden och amerikanska ekologi, samt akter kritik av regeringens hantering av naturliga miljöer. Boken är för närvarande på att anpassas till en stor film, som skall produceras och medverkat i av Robert Redford. Förutom En promenad i skogen har Bryson skrivit resa memoarer om Australien, England, kontinenten och små-town America. Kritiker notera hans böcker för sin kvickhet, ständiga klagomål, och insiktsfulla information om historia och kultur i de områden han besöker. Ändå Bill Bryson's writing har passerat i en rad andra områden, framförallt i sin bok 2003, En kortfattad historik över nästan allting , som erbjuder en allmän vetenskapshistoria. Bryson åtog boken för att förbättra sin egen kunskap om vetenskap, från genetik till Paleontology till geologi. Boken belönades med 2004 Aventis Prize för allmän vetenskap och Europeiska unionen Descartespriset.

Även om inte credentialed lingvist, skriver Bill Bryson också mycket om språk och historia i ord. Hans böcker inkluderar ordböckerna svårt ord att stava, en historia av engelska i Amerika, och hans senaste publikation, Bryson's Dictionary för skribenter och redigerare . Trots hans brist på vetenskapliga bakgrund i området, är Bryson's böcker emot väl och vanligtvis vara mycket hjälpsamt Tomes för författare och älskare ord.

Bill Bryson har jämförts med Dave Barry, Mark Twain och James Thurber. I över 20 år har han varit en genomgående framgångsrik författare med sinne för ironi och satir. Om du letar efter en bok för en GLOBETROTTER, ord narkoman eller amatör forskare, kommer hans böcker ger säkert både användbar information och enstaka torra skratt, om inte en regelrätt gapskratt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.