Vem är Alan Turing?

Alan Turing (1912-1954) var en brittisk matematiker, logiker och kryptograf anses av många vara far till datavetenskap. Hans bidrag till att bryta den tyska nazistiska Enigma-koden under andra världskriget ansågs avgörande för att de allierade krigsansträngningarna. Alan Turing formulerade flera idéer som nu ligger till grunden för datavetenskap och rekursionsteori, såsom idén om en Turingmaskin eller kyrkan-Turing tes .

En Turingmaskin är en enkel matematisk konstruktion som kan tänka sig som en inspelningsbar kassett med oändlig längd kopplad till en mekanisk enhet med läs /skriv förmåga. Enheten kan utföra endast tre åtgärder, läsa lite om bandet och returnera resultatet, skriva lite om bandet, eller radera en redan befintlig lite. Turing's Church-Turing thesis, formulerade med Alonzo Church, anges att en sådan Turingmaskin kan teoretiskt beräkna en algoritm ges tillräckligt med tid och lagringsutrymme. Det sägs också att alla praktiska computing modell måste vara en typ av Turingmaskin. I förlängningen innebär detta att den mänskliga hjärnan kan definieras som en Turingmaskin, eftersom den behandlar information på det enda sätt att information kan behandlas, genom att läsa, skriva och manipulera bitar av minne. The Church-Turing tes hävdar också att varje algoritm kan köras på allt som räknas som en Turingmaskin. Turing bidrog till att utforma den ursprungliga definitionen av en algoritm, vilket är ungefär enligt följande: 1) en algoritm kommer att bestå av ett begränsat antal exakta instruktioner som skall utföras, 2) att databehandlas i ett ändligt antal steg (oförmåga ett program för att avgöra om den kan köras i ett ändligt antal steg kallas "stoppa problemet"), 3) att databehandlas i princip med bara en penna, papper och oändlig tid, 4) kräver ingen bakgrundsinformation att utföra, att är, vara fristående. är utbildad Alan Turing vid Cambridge och Princeton hela 30-talet. 1936 Turing publicerat ett mycket inflytelserikt dokument, På beräkningsbar siffror, med en ansökan till Entscheidungsproblem , besvara en öppen fråga som Kurt Goedel 1931, som visade att det inte finns någon algoritmisk sätt att avgöra om en given första ordningens uttalande i symbolisk logik är universellt giltiga. År 1938 tjänade Alan Turing sin doktorsexamen från Princeton under Alonzo Church.

Alan Turing tillbringade sin efterkrigstiden år på några av de första omprogrammerbara digitala datorer, som producerar en av de första mönster 1946. Han tog också upp problemet med artificiell intelligens, formulera Turing Test , ett test för att avgöra om en maskin förtjänar att kallas medveten och intelligent. I Turing Test, en människa typer ord till ett tangentbord kommunicera med två dolda personer, en en verklig människa, den andra en AI. Om människan inte kan urskilja vilken nattvardsgäst är den mänskliga och som är AI, är AI sägs ha klarat Turing Test. Några futurister, såsom National Medal of Technology vinnare Ray Kurzweil, har föreslagit att vi kommer att ha ett Turingtest förbikoppling dator innan 2030.

Alan Turing dog år 1954, på grund av cyanid-laced äpple. Hans död sägs vara ett självmord, en följd av att åtalas för homosexualitet och tvingas ta hormoner av regeringen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.